Δεν χρειάζεται να κάνουμε απεργίες για να αποδείξουμε ότι είμαστε παλληκάρια

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) καταδικάζει «τις απαράδεκτες και αναληθείς δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη» και τονίζει πως «οι νοσηλευτές δεν χρειάζονται να προβαίνουν σε απεργίες για να αποδείξουν ότι είναι παλληκάρια».
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι “με τις στείρες πολιτικές του μπαλώματος, που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια, οι νοσηλευτές καθημερινά αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικοί ήρωες, καθώς δίνουν όλες τις δυνάμεις τους, για να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή και ποιοτική φροντίδα στους ασθενείς, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια, σε ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει την προσφορά τους και αρνείται να τους αναβαθμίσει».
 
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις εναντίον τους από τον Υπουργό Υγείας, η Συντεχνία αναφέρει πως «ο Υπουργός Υγείας φάσκει και αντιφάσκει στις δηλώσεις του και ως νομικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο όρος ισότητα και ίση μεταχείριση δεν χρησιμοποιείται επιλεκτικά, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις”.
 
“Ο κ. Υπουργός”, αναφέρουν, “σε χθεσινές δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους εργαζομένους στα νοσοκομεία, λόγω κάρτας και έτσι δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ όλων. Όμως στις ίδιες δηλώσεις του κατακρίνει και χαρακτηρίζει παλικαρισμούς τις ενέργειες της ΠΑΣΥΝΟ να ζητά ίση, ισόποση και δίκαιη μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα”.
 
Συνεχίζει λέγοντας πως “είναι πολύ πιο εύκολο να μετατοπίζουμε τις ευθύνες αλλού και να βάζουμε τους πολίτες να διαπληκτίζονται μεταξύ τους παρά να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ως κράτος και να απολογηθούμε που φθάσαμε τους πολίτες - ασθενείς και εργαζόμενους - σ’ αυτή την άσχημη και εξαθλιωτική κατάσταση και φυσικά να βρούμε λύσεις”.
 
Καλεί τον Υπουργό Υγείας και τον κάθε αξιωματούχο “να σέβεται το δικαίωμα της κάθε Συντεχνίας να λειτουργεί με τον δικό της τρόπο, όταν κρίνει ότι το επιβάλλουν οι συνθήκες και να μην αναζητά εξιλαστήρια θύματα, για να μας φορτώσει τα κακώς έχοντα στον τομέα της Υγείας”.
 
Σημειώνει, τέλος, πως “εδώ και δέκα μέρες ανακοινώθηκε η ιστορική συμφωνία για ικανοποίηση αιτημάτων των νοσηλευτών και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε για μια λέξη για την εν λόγω συμφωνία”, για να προσθέσει πως “άλλη μια φορά λαμβάνονται αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς”.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας