Συμφωνίες δανείου και εγγύησης €150 εκ. μεταξύ Υπ.Οικονομικών και ΕΤεπ

Συμφωνίες δανείου και εγγύησης ύψους €150 εκατομμυρίων θα υπογράψουν αύριο, Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αύριο επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Τέιλορ, ο οποίος θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, με αρμοδιότητες χρηματοδοτήσεων για την Κύπρο, θα έχουν σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΕΤΕπ και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.
 
Αύριο στις 12:00 στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης του ΥΠΟΙΚ ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τέλορ θα υπογράψουν Συμφωνίες Δανείου και Εγγύησης ύψους €100 εκ. με την Τράπεζα Κύπρου, €20 εκ. με την RCB, €15 εκ. ευρώ με την Cyprus Development Bank (CDB) και €15 εκ. ευρώ με την USB Bank για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-Caps) στην Κύπρο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ στην Κύπρο την τελευταία πενταετία (2011-2015) ανήλθε στο €1,31 δισ.
 

Δειτε Επισης

«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές