Βλέπει Μέρκελ ο Αναστασιάδης

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που άπτονται των προτάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, ενόψει και της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
 
Κατά τη Σύνοδο θα γίνει αξιολόγηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη δημιουργία κομβικών σημείων (hot spots) σε Ιταλία και Ελλάδα, η στήριξη της ΕΕ προς την Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων (εφαρμογή σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας), η ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην οδό των δυτικών Βαλκανίων.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 19 Φεβρουαρίου.
 
Ο Τσίπρας συναντάται με Γιούνκερ 

Στο μεταξύ, κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει αύριο στις 9:15, τοπική ώρα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ στις 10:00 αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, με σκοπό την προετοιμασία της μίνι Συνόδου της συμμαχίας των προθύμων για το προσφυγικό, πριν από την έναρξη της κανονικής Συνόδου Κορυφής των 28.
 
Νωρίτερα, σήμερα το βράδυ στις 19:30 τοπική ώρα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Α. Τσίπρα, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις τόσο για την πρόοδο στις εργασίες για την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων για κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας, όσο και για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP