Πανηγυρική πρόκριση η ΑΕΚ, αποδοκιμασίες για Ανόρθωση

Με ασπίδα το 3-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση, η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το Αντώνης Παπαδόπουλος με ισοπαλία 2-2 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Πολλές αποδοκιμασίες από τους φίλους της ομάδας της Αμμοχώστου.
 
Η ομάδα της Λάρνακας «καθάρισε» πολύ νωρίς το παιχνίδι, αφού στο 26’ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Τετέ από τον Τζανακάκη. Ο Τρισκόφσκι ήταν εύστοχος σημειώνοντας το 1-0. Στο 34’ το τραγικό λάθος του Τέκια, με τον Τετέ να δίνει την πάσα στον Μυτίδη και αυτός από κοντά να πετυχαίνει το 2-0 για τους κιτρινοπράσινους.
 

 

 

 

Όπως είναι αντιληπτό, η πρόκριση είχε ήδη κριθεί, με τους παίκτες της ΑΕΚ να ρίχνουν ρυθμούς και τους οπαδούς της Ανόρθωσης να μαζεύονται έξω από τα αποδυτήρια στο ημίχρονο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Ανόρθωση να πετυχαίνει να επιδιώκει τουλάχιστον να μην χάσει το σημερινό αγώνα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (2-2) με ισάριθμα τέρματα του Μακρή (55’, 77’). H Ανόρθωση ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 90+2 αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ζοάο Βίκτορ για επικίνδυνη προβολή πάνω στον Μπόλιεβιτς.
 

 

 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): 
Τέκια, Τζανακάκης, Χόλγκερσον, Βίκτορ, Σβεσχλέν, Μακρής, Μαϊσουράντζε, Ορλάντι, Αβραάμ (57' Μανζορό), Μαρτίνες (63' Λαΐφης), Γκονσάλβες (67' Κουλούρης). 
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Σαϊθάρ, Ορτίθ, Μουρίγιο (77' Καστάνας), Καταλά, Χαραλάμπους, Τρισκόφσκι (46' Κυπριανού), Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Τετέ, Τομάς (69' Ρόσα), Μυτίδης.
Σκόρερ: 55', 77' Μακρής / 26' Τρισκόφσκι (πεν.), 34' Μυτίδης.
Κίτρινες: Τζανακάκης, Ορλάντι, Μαϊσουράντζε, Γκονσάλβες / Χαραλάμπους, Λαμπάν.
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.
Α' Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.
Β' Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.
4ος: Βασίλης Δημητρίου.
Παρατηρητής: Λοΐζος Λοΐζου.