Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.55 χθες βράδυ με επίκεντρο περιοχή κοντά στα Κρέστενα Ηλείας, 72 χλμ νότια της Πάτρας.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Αστυνομία και Πυροσβεστική, σύμφωνα με το ΑΠΕ, βρίσκονται σε επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους Δήμους και Κοινότητες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν ζημιές.
 
"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
 
Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια".
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων, αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Από την σεισμική δόνηση υπήρξε αναστάτωση τόσο στην περιοχή της Γορτυνίας, όσο και στην πόλη της Τρίπολης, ενώ αναφορές ότι έγινε αισθητός ο σεισμός, έχουμε και στην Αργολίδα και στη Σπάρτη. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους του νησιού καθώς ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.
 

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια