Μη επέκταση κυρώσεων για "τον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επεκτείνει τις οικονομικές της κυρώσεις σε 170 Λευκορώσους, ούτε στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αλλά θα διατηρήσει το εμπάργκο σε όπλα, σύμφωνα με τους Yπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.
 
Οι κυρώσεις έχουν ήδη αρθεί για τέσσερις μήνες από το τέλος Οκτωβρίου, σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Λουκασένκο, καθώς η ΕΕ προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τον ηγέτη τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες περιέγραψαν κάποτε ως τον τελευταίο "δικτάτορα" της Ευρώπης.
 
Αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν ότι η Ένωση θα διατηρήσει για ένα χρόνο ακόμα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει σε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να έχουν οργανώσει τις εξαφανίσεις πολιτικών αντιπάλων στη Λευκορωσία.
 

Δειτε Επισης

Εξήγησε τις ανακριτικές ενέργειες ο υπεύθυνος αξιωματικός μετά τις καταγγελίες κατά του Al Jazeera
Πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέρια μέσα, προστατεύθηκαν οικίες
Θετικά βλέπουν οι βουλευτές την επέκταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία-Ανάγκη μέριμνας μετά τα 22 έτη
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Καλεί σε επανεξέταση του αιτήματός για το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-«Δεν είμαι καθαιρεμένος, ούτε σε αργία»
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί καλοκαιριάτικα στα ορεινά-Ξαφνική καταιγίδα στην επαρχία Λεμεσού
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»