Στο σφυρί κοσμήματα της Ιμέλντα Μάρκος

 
Η κυβέρνηση των Φιλιππινών έχει εγκρίνει την διεξαγωγή δημοπρασίας ώστε να πωληθούν τα κοσμήματα της Ιμέλντα Μάρκος. Η συνολική τους αξία εκτιμάται στα 21 εκατομμύρια.
Οι τρεις συλλογές της πρώην πρώτης κυρίας των Φιλιππινών αποτελούνται από εκθαμβωτικά κοσμήματα και πετράδια. Οι δυο από αυτές είναι δεσμευμένες σε δικαστική υπόθεση ενώ η συλλογή της Χαβάης, η οποία κατασχέθηκε στο τελωνείο των ΗΠΑ όταν έφθασε η οικογένεια των Μάρκος στην Χαβάη μετά τη πτώση τους το 1986, πωλείται τώρα στη διεθνή αγορά.  
Ένα από τα ακριβότερα κομμάτια της συλλογής είναι ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 25 καρατίων, με μέγεθος όσο μια ρώγα σταφυλιού.
 
 
Η αξία του ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Στην συλλογή συμπεριλαμβάνεται και μια διαμαντένια τιάρα Καρτιέρ που αξίζει πέραν των 50 χιλιάδων δολαρίων.
 


Τα κοσμήματα που έχουν σημαντική ιστορική και πολιτική σημασία, θα εκτεθούν σε δημόσια θέα πριν δημοπρατηθούν.  

 

 


Ο Ρίτσαντ Τ. Αμουράο, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για την ανάκτηση του παράνομου αμύθητου πλούτου της οικογένειας του δικτάτορα, ανάφερε στο CNN ότι η έκθεση αυτών των κοσμημάτων θα συμβάλει στην ενημέρωση, ιδίως της νεότερης γενιάς για την διακυβέρνηση και τη διαφθορά των Μάρκος.

 


Στόχος της ειδικής επιτροπής είναι να εκτεθούν και οι τρεις συλλογές και να δημοπρατηθούν πριν αλλάξει η θητεία του νυν προέδρου της χώρας Μπενίνιο Ακίνο το 2017.
Σύμφωνα με την επιτροπή τίποτα από όλα αυτά δεν σχετίζεται με τη αυξανόμενη δημοτικότητα του Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ, γιού της Ιμέντα και του Φέρντιναντ Μάρκος.
Οι Μάρκος είχαν κατηγορηθεί ότι έκλεψαν δισεκατομμύρια από τον λαό τους κατά την προεδρία του Φέρντιναντ. Η δε Ιμέλντα προκαλούσε με τα εξωφρενικά της έξοδα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούσε η πανάκριβη συλλογή των παπουτσιών της που αριθμούσε 4000 ζευγάρια.


Ο Φέρντιναντ Μάρκος κυβερνούσε τη χώρα από το 1972 μέχρι την ανατροπή του το 1986. Απεβίωσε το 1989.
Η Ιμέλντα, 86 χρόνων σήμερα, έγινε πρώτη κυρία των Φιλιππινών σε ηλικία 35 ετών. Αγαπούσε τη χλιδάτη ζωή αλλά έγινε και γνωστή για τη σκληρότητά της. Εναντίον της έχουν κατατεθεί 900 αγωγές και μηνύσεις. Της επετράπη να επιστρέψει στις Φιλιππίνες το 1991 και μάλιστα εξελέγη τον Μάιο του 2010 βουλευτής του κοινοβουλίου και επανεξελέγη τον Μάιο του 2013. Το δικαστήριο την καταδίκασε να επιστρέψει 230.000 δολάρια τα οποία αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει από την υπηρεσία σίτισης της χώρας.
 
Πηγή: Με πληροφορίες από το CNN
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ