Εμπόδιο στα αυτοκίνητα με υγραέριο η γραφειοκρατία

Εμπόδιο στην υλοποίηση της απόφασης για εισαγωγή του υγραερίου στην αυτοκίνηση στέκεται η γραφειοκρατία με καθυστερήσεις, μεταξύ άλλων, στην απόσπαση υπαλλήλων στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη χορήγηση αδειών από την Πολεοδομία.
H Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ομόφωνα αποφάσισε να σταλεί επιστολή στον πολιτικό προϊστάμενο, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη για καθορισμό συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.
Πίσω από τις καθυστερήσεις κρύβονται συμφέροντα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Βουλευτών ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν να υλοποιηθεί η χρήση του υγραερίου στην αυτοκίνηση ως το τέλος Μαρτίου ενώ για το θέμα το κράτος έχει ξοδέψει πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ στην εκπαίδευση 250 τεχνικών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την εκπαίδευση ακόμη 40 με 50.
Η φορολογία όσον αφορά το καύσιμο κίνησης, πρόσθεσε, έχει καθοριστεί και οι διαπραγματεύσεις με ΕΕ για σταθερό φόρο τα επόμενα 5 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου οι εταιρείες έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι σε θέση σε ένα με δύο μήνες να υποβάλουν αιτήσεις για να δώσουν την ευχέρεια σε όλες τις επαρχίες να έχουν υγραέριο.
Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο έπρεπε ήδη να είχε εσωτερικά προσλάβει τρεις επιθεωρητές. Με βάση τις αιτήσεις για απόσπαση έχει γίνει ένας κατάλογος 3 ατόμων, εγκρίθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και πάει προς το Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση και μετά στην ΕΔΥ, δεδομένου, ότι δεν θα φέρουν ενστάσεις οι Διευθυντές και τα Υπουργεία τους.



 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας