Ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας για τα φάρμακα που περιέχουν fusafungine, συστήνει η PRAC

Την ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας για τα φάρμακα που περιέχουν fusafungine, έτσι ώστε αυτά να μην διατίθενται πλέον στην αγορά της ΕΕ, συνέστησε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αυτό απορρέει από την ανασκόπηση της PRAC, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από τη χρήση του fusafungine δεν υπερτερούν των κινδύνων, ιδίως του κινδύνου σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων.
Η πλειοψηφία των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων εμφανίστηκε αμέσως μετά τη χρήση του φαρμάκου και περιελάμβανε βρογχόσπασμο (υπερβολικές και παρατεταμένες συσπάσεις των μυών των αεραγωγών που οδηγούν σε δυσκολία στην αναπνοή). Παρά το γεγονός ότι με την ανασκόπηση της PRAC διαπιστώθηκε ότι οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες, μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, και η PRAC θεωρεί ότι κανένα μέτρο ικανό να μειώσει επαρκώς τον κίνδυνο αυτό δεν έχει εντοπιστεί.
Το fusafungine είναι ένα αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός σπρέι για το ρινικό και το στοματικό βλεννογόνο (για εφαρμογή από τη μύτη  και το στόμα αντιστοίχως) για τη θεραπεία των ακόλουθων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού: παραρρινοκολπίτιδα ή ιγμορίτδα (μόλυνση κόλπων), ρινίτιδα (βουλωμένη μύτη και καταρροή), ρινοφαρυγγίτιδα (κοινό κρυολόγημα), αμυγδαλίτιδα (φλεγμονή των αμυγδαλών που προκαλείται από μια μόλυνση) και λαρυγγίτιδα (φλεγμονή του λάρυγγα).
Τα φάρμακα που περιέχουν fusafungine είναι διαθέσιμα σε ορισμένες χώρες της ΕΕ για πάνω από 50 χρόνια. Έχουν εγκριθεί μέσω των εθνικών διαδικασιών έγκρισης. Επί του παρόντος διατίθενται στο εμπόριο με διάφορες εμπορικές ονομασίες (Bioparox, Fusaloyos, Locabiotal και Locabiosol) στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία,  Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα , Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελλάδα και Ισπανία.
  

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος