O Γιαννιώτας των 800 χιλιάδων ευρώ

Άρχισαν να ορέγονται στον ΑΠΟΕΛ τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος κλέβει τις εντυπώσεις με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και στον «Αρχάγγελο» θα ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ και τη νέα περίοδο.
 
Ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός που αγωνίστηκε πέρσι στον Αστέρα Τρίπολης (27 συμμετοχές-4 γκολ) και πάλι ως δανεικός από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, αγοράστηκε από τον Ολυμπιακό έναντι ενός ποσού κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ. Αν και στην Ελλάδα έγινε λόγος ότι το κόστος μεταγραφής του ταχύτατου ακραίου επιθετικού ήταν στις 500 χιλιάδες ευρώ, Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας αποκάλυψαν ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος ξόδεψε πολύ περισσότερα για να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή.
 
Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής δεν έπεισε τον Μάρκο Σίλβα στο εξάμηνο παρουσίας του στο «Ρέντη» (δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος ή Champions League, παρά μόνο μερικά λεπτά σε αγώνα κυπέλλου) και τον Ιανουάριο μετακόμισε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.
 
Σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ φανέρωσε τις αρετές του. Ταχύτητα, εκρηκτικότητα και πάθος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ελλαδίτη επιθετικού, τον οποίο ο Τιμούρ Κετσπάγια έχρισε βασικό και αναντικατάστατο. Η απόφαση για το μέλλον του Γιαννιώτα ανήκει στον Ολυμπιακό και αν θεωρήσουμε δεδομένη την παραμονή Σίλβα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, οι πιθανότητες του 22χρονου ποδοσφαιριστή για να «στεριώσει» στο Ρέντη είναι μειωμένες.
 
Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού Πειραιώς για παραχώρηση του ποδοσφαιριστή με ελευθέρα μεταγραφή δεν θα πέσουν κάτω από τις 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης του δανεισμού.