Δεν λύνει το Προσφυγικό για την Ευρώπη η εξαίρεση της Ελλάδας από Σένγκεν

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση της κατασκευής των κέντρων υποδοχής στα νησιά, καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης των προσφύγων στην ενδοχώρα, και ταυτόχρονα ζητά την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων κατά των διακινητών στα παράλια και την καθιέρωση μιας διαδικασίας επανεγκατάστασης από τη γείτονα χώρα, από την Τουρκία στην Ευρώπη.
«Και όλα αυτά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, και κυρίως να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ότι καθημερινά θα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ για ναυάγια και για ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
 Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση δεν προκλήθηκε ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Ευρώπη, και καταφέρθηκε ευθέως εναντίον όσων φρονούν πως «ένας υποτιθέμενος αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν, μπορεί να είναι λύση». «Η κρίση του μεταναστευτικού ζητήματος που αντιμετωπίζουμε σήμερα «τεστάρει» τα όρια των αντοχών της Ευρώπης. Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα, μιας που η Ελλάδα πλήττεται περισσότερο από αυτό το θέμα. Οι Έλληνες στα νησιά βλέπουμε ότι έχουν λάβει υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ, ακριβώς για τη βοήθεια που προσφέρουν στους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη», είπε ακόμα ο κ. Τουσκ σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
 Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ανοικτά για αντιευρωπαϊκή αντίληψη από μερικά κράτη που θεωρούν, όπως είπε, ότι τα προβλήματα μπορεί να τα λύνει καθένας μόνος του. Ή χειρότερα, πρόσθεσε, «ότι τα προβλήματα αφορούν αυτούς που τα αντιμετωπίζουν, αρκεί να μην είναι στη δική μας την αυλή».
 Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά από χώρες που, κυρίως στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, προβάλλουν μια αντίληψη ότι χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη. «Αυτές οι κυβερνήσεις δεν διστάζουν το τελευταίο διάστημα να επιτίθενται και εναντίον της Ελλάδας. Να προτείνουν την αντιμετώπιση του προβλήματος με κλείσιμο συνόρων, με τείχη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η αντιμετώπιση θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο».  

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια