Έτσι είναι σήμερα το Γιώρκειο Μέγαρο - Από την ακμή στην παρακμή


Όταν ολοκληρώθηκε η ανέγερση του, θεωρήθηκε από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της πρωτεύουσας. Δεν ήταν τυχαίο που με την ολοκλήρωση του τη  δεκαετία του 1990 από τον αείμνηστο Γιάγκο Παπαδόπουλο έγινε μεγάλος ντόρος για το μέγεθος, την πολυτέλεια αλλά και για την οικολογική παρέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο και για τα έργα διαμόρφωσης που έγιναν τότε στην κοίτη του Πεδιαίου ποταμού. Ήταν άλλωστε ένα από τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, κι έγινε γνωστό ως «Yiorkio Residence» και απευθυνόταν μόνο για τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες.

 

 


Με το θάνατο του ιδιοκτήτη του και παρά τις  ευοίωνες προοπτικές που είχε μπροστά του, δεν ευτύχησε να προσφέρει τα αναμενόμενα στα ξενοδοχειακά και τουριστικά δρώμενα της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να αρχίσει η παρακμή του πολυτελούς ξενοδοχείου.

 


Έσωσαν τον ένα πύργο
Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ένας από τους δύο πύργους, αυτός που στέγαζε το εμπορικό τμήμα του ξενοδοχείου με τα πολυτελή εστιατόρια και τα καταστήματα, χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Υγείας.
Λίγα χρόνια πριν, έγινε προσπάθεια επαναφοράς του κτιρίου και μετατροπής του σε πολυτελή διαμερίσματα τα οποία θα παρείχαν υπηρεσίες του επιπέδου εκείνου για το οποίο κατασκευάστηκε.

 


Ο «reporter.com.cy», μπήκε σήμερα στον εγκαταλελειμμένο πύργο ο οποίος να σημειωθεί πως παρά τις εξαγγελίες των ιδιοκτητών του δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Αυτό που έμεινε να θυμίζει την  πολυτέλεια του κτιρίου είναι τα ακριβά μάρμαρα τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν αφαιρεθεί, κάποια διαφημιστικά φυλλάδια και η πολυτελής, κατασκευασμένη από ακριβό ξύλο, υποδοχή του ξενοδοχείου. Όλοι οι χώροι του έχουν δεχτεί επεμβάσεις ενώ αξίζει να αναφερθεί πως έχουν αφαιρεθεί από όλο σχεδόν το κτίριο τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χαλκός και το σίδερο.  Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. 
 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αρχίζει το κτίσιμο των νέων προσφυγικών πολυκατοικιών-Αγκάθι οι πέντε που αρνούνται να φύγουν
Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ μετά τις καταγγελίες παιδιών με ΔΕΠΥ-Στα σκαριά τροποποίηση της νομοθεσίας
Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Κύπρου
Αυξημένες δυνατότητες για πολιτική επιστράτευση δίνει νομοσχέδιο στην ΚΥΠΣΕΑ
Η Βουλή ψήφισε τη συμφωνία για γενικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Πιλοτικό πρόγραμμα πολιτιστικής παιδείας σε 15 σχολεία εξήγγειλαν Υπουργείο Παιδείας και Υφ. Πολιτισμού