Παραγωγικές οι συζητήσεις Κάμερον στις Βρυξέλλες

Παραγωγικές υπήρξαν οι συναντήσεις του Ντέβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες σύμφωνα με εκπρόσωπο του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ, που ενημέρωσε το ΚΥΠΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Πρωθυπουργός του ΗΒ, είχε μια σειρά χρήσιμων συναντήσεων με ευρωβουλευτές το πρωί στο ΕΚ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μάρτιν Σούλτς και τα μέλη που εκπροσωπούν το ΕΚ στις διαπραγματεύσεις με το ΗΒ (Έλμαρ Μπρόκ, του ΕΛΚ, Ρομπέρτο Γκαουλτίερι των Σοσιαλιστών και Γκυ Φερχόφσταντ των Φιλελευθέρων).
"Όλοι προσέφεραν τη στήριξή τους σε λύσεις πάνω στις τέσσερις θεματικές ενότητες και πιο συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι η συμπληρωματική νομοθεσία”, για τα οικογενειακά επιδόματα και ο αποκλεισμός των Ευρωπαίων μεταναστών από τις κοινωνικές παροχές “θα υιοθετηθεί από το ΕΚ", είπε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Κάμερον συναντήθηκε και με τους επικεφαλής των τριών μεγάλων ομάδων του ΕΚ, τον Τζιάννι Πιττέλα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τον Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ, και τον Σιέντ Καμάλ των Συντηρητικών και Ρεφορμιστών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, "και οι τρεις ξεκαθάρισαν ότι υποστηρίζουν τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι και είπαν ότι θα περάσουν την όποια αναγκαία νομοθεσία από το ΕΚ γρήγορα."
Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός του ΗΒ, επισκέφτηκε την Κομισιόν, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Γιούνκερ με τον οποίο συμφώνησε ότι "οι συνομιλίες για το ΗΒ, έχουν προχωρήσει αρκετά από την πρώτη δημοσιοποίηση των προτάσεων Τούσκ". Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν επικεντρώθηκαν στα θέματα που χρήζουν ακόμα διερεύνησης "ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία στη Σύνοδο", είπε ο εκπρόσωπος.  

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών