Παρέμβαση Μπάιντεν για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσπάθησε, με παρέμβασή του προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, να σταματήσει τους τουρκικούς βομβαρδισμούς θέσεων των Κούρδων της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.
 
Όπως αναφέρει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε χθες με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με θέμα την αντιμετώπιση  της επιδείνωσης της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στη βόρεια Συρία, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για αποκλιμάκωση στην περιοχή.
 
«Ο αντιπρόεδρος σημείωσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποθάρρυνση των δυνάμεων των Κούρδων της ης Συρίας να εκμεταλλευτούν τις σημερινές συνθήκες και να αποσπάσουν επιπλέον έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ανάλογη αυτοσυγκράτηση διακόπτοντας τα πλήγματα πυροβολικού στην περιοχή».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν, τονίζοντας την ανάγκη για την προστασία των εκτοπισμένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στη βορειοδυτική Συρία και να εξασφαλίσουν ότι οι δίοδοι για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι θα παραμείνουν ανοικτοί».
 
Τέλος, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε υποστήριξη προς τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας του ΡΚΚ και οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον κοινό στόχο της νίκης επί του ISIL, όπως και το να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας κατάπαυσης των εχθροπραξιών, όπως συμφωνήθηκε στο Μόναχο.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ