Ανακοίνωσε και επίσημα υποψηφιότητα ο Μασούρας

 Υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε και επίσημα ο ιδρυτής της κίνησης Οικολογία Μπροστά  Αντρέας Μασούρας .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του:  « Με ρωτάνε πολλοί φίλοι αν θα είμαι τελικά υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρα έμαθα να εκφράζομαι και να μιλώ: Ναι λοιπόν, θα είμαι υποψήφιος. Και διεκδικώ όχι επειδή ο Ανδρέας ξαφνικά θεώρησε ότι οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία προσωπικής ανάδειξης – όπως η παραδοσιακή είτε πολιτική, είτε κομματική νοοτροπία ήθελε – αλλά επειδή έχω υποχρέωση. Υποχρέωση ηθική, κοινωνική. Πάνω απ’ όλα υποχρέωση πολιτική. Υποχρέωση να μιλήσουμε με σθένος, με πρακτικότητα, με λύσεις. Χωρίς προεκλογικά συνθήματα. Σεμνά και ταπεινά όπως είναι οι μέρες που διάγουμε.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που μου συνέβηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου καθώς δίδασκα: Τις προάλλες με διέκοψε ένας φοιτητής μου στο μάθημα: «Κύριε, μα γιατί να σπουδάσουμε; Αφού δεν θα βρούμε δουλειά». Τον κοίταξα κατάματα, αν και στην αρχή ντράπηκα. Ένιωσα συνένοχος. Τι κάναμε και τι κάνουμε για τους νέους ανθρώπους; Με τι εργαλεία είμαστε έτοιμοι να τους τροφοδοτήσουμε για να δημιουργήσουν το αύριο της δικής τους κοινωνίας;
Ε, λοιπόν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο διεκδικώ. Για να δώσω απαντήσεις. Απαντήσεις που δεν μπόρεσαν να δώσουν διαχρονικά μέχρι σήμερα στους νέους ανθρώπους οι πολιτικές νοοτροπίες. Πνιγμένες στις δικές τους ανούσιες ιδεοληψίες. Για να δώσω μαζί τους μάχες. Μάχες που θα κερδίσουμε. Και θα τις κερδίσουμε διότι οι νέοι αποτελούν τον βασικό συστατικό πυρήνα της κοινωνίας μας.
Δεν μας περισσεύει λεπτό. Και απευθύνομαι προς όλους εσάς διότι ξέρω. Κάθε οικογένεια και ένα πρόβλημα. Είτε μικρό, είτε μεγάλο. Ξέρω, διότι προέρχομαι από εσάς. Σας νοιώθω διότι βιώνω. Δεν ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν αλλά εδώ.  Δεν ανήκω σε κανένα τζάκι. Δεν με έσπρωξε ποτέ καμιά πολιτική εξουσία. Αυτό όμως είναι το ωραίο: Να δίνεις μάχες για τα πιστεύω σου. Για τις Αρχές και τις Αξίες, τις οποίες απέκτησες μέσα από το βιωματικό σου περιβάλλον. Ως νέος θέλω να μιλώ ξεκάθαρα στους νέους. Χωρίς πολιτικές ρήτρες. Δεν μου πάει άλλωστε…
 
Δεν μας περισσεύει λεπτό διότι έχουμε αγώνα αύριο.
Δεν είναι άβουλοι οι νέοι. Αντιθέτως, έχουν και ρόλο και άποψη. Αυτό τον ρόλο θα αγωνιστώ για να ενισχύσουμε μαζί. Μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες, μέσα από δημόσιες διαβουλεύσεις. Με κάθε κόστος και τίμημα, βήμα-βήμα για τον αγώνα που έχουμε να δώσουμε αύριο. Αγώνας, σε δύσκολα χαρακώματα. Το αντιλαμβάνομαι. Μα δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή επιλέγεις τη μάχη ή την ακινησία. Μα δεν μου ταιριάζει η ακινησία. Δεν ταιριάζει στη νέα γενιά. Απαλλαχτείτε από αυτήν.

Διεκδικώ για την κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Διεκδικώ για να περάσουμε στη βάση της κοινωνίας θέσεις πραγματικές. Θέσεις με πρακτική χρηστικότητα. Χωρίς ρομαντισμούς αλλά με πραγματισμό. Για το περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Για την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και για το πώς οι νέοι μπορούν να δημιουργήσουν σήμερα μέσα σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Διεκδικώ για να κάνουμε μαζί πράξη την πράσινη και έξυπνη οικονομία. Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Για να συγκρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στον τόπο μας. Για να εκτιμήσουμε τη δύναμη της γνώσης των νέων ανθρώπων. Για να τους δείξουμε επιτέλους εμπιστοσύνη: Ότι μπορούν και πρέπει να αναλάβουν. Διαφορετικά…δεν μας περισσεύει λεπτό.
Διεκδικώ επειδή οραματίζομαι μια Κύπρο επανενωμένη. Ένα νησί που θα γυρίσει πλέον σελίδα και θα γράψει μια νέα ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη ειρήνη και κοινωνική ευημερία. Μια Κύπρο της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Χωρίς οδοφράγματα και στρατούς κατοχής. Μια Κύπρο που θα σταθεί πλέον στις δικές της δυνάμεις. Μπορεί και θα το αποδείξει.
Διεκδικώ, όχι επειδή είμαι παντογνώστης. Αλλά προσγειωμένα και σοβαρά και κυρίως μέσα από τον αφουγκρασμό και τις ανησυχίες της κοινωνίας, να μελετάς και να προσφέρεις. Όχι με θεωρίες και ανούσια λόγια. Αλλά με εργαλεία τα οποία θα δώσουν άμεσα αποτελέσματα στις δυσκολίες των πολιτών. Υπάρχουν πολιτικές. Χρειάζεται όμως η βούληση. Χρειάζεται να εμπιστευτούμε από την αρχή τη πολιτική που τόσο κάποιοι ξέφτισαν διότι την αντιλήφθηκαν αλλιώς.

Δεν περιμένω να πείσω κανέναν μέσα από αυτή την επιστολή. Άλλωστε πολλά θα γραφτούν, πολλά θα τυπωθούν και το “story” επαναλαμβάνεται. Θα κριθούμε, όμως, έξω στα χαρακώματα μιας δύσκολης μάχης. Θα εκτεθούμε στη δημόσια σφαίρα και να σας παρακαλέσω να είστε αυστηροί. Με όλους μας. Ανεξάρτητα, από κόμματα και ιδεολογικές κατευθύνσεις. Εξαντλήστε την αυστηρότητά σας και πάρτε απαντήσεις. Σας καλώ όμως να συμπορευτούμε σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Να δημιουργήσουμε μαζί τη κοινωνία που μας αξίζει. Επιτέλους, ναι, να εργαστούμε γι’ αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος.
Έχουμε αγώνα λοιπόν αύριο!
Η Κύπρος ΜΠΡΟΣΤΑ!»
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP