Αθλητικά Γυμνάσια σε όλες τις πόλεις σχεδιάζει το Υπ.Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει το σχολικό αθλητισμό, συνειδητοποιώντας ότι δια μέσου του οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν ήθος, αξιοπρέπεια και γενικότερα ολοκληρωμένη προσωπικότητα, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.
 
Χαιρετίζοντας τη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της Παγκύπριας Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού 2016, ο Υπουργός Παιδείας είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι “τα κομβικά προσόντα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον αυριανό πολίτη και αποτελούν βασική επιδίωξη κάθε σύγχρονης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, έχουν απόλυτη συνάφεια με όσα πρεσβεύει ο Αθλητισμός ως πανάρχαια, διαχρονική φιλοσοφία”.
 
Ανέφερε ότι “η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επέκταση των Αθλητικών Λυκείων και Γυμνασίων σε όλες τις πόλεις υλοποιεί εμπράκτως την αθλητική πολιτική μας εξού και από την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργούν για πρώτη φορά Αθλητικά Λύκεια σε όλες τις πόλεις, ενώ για πρώτη φορά λειτούργησαν σε δύο πόλεις Αθλητικά Γυμνάσια, με προοπτική επέκτασή τους σε όλες τις πόλεις από την επόμενη σχολική χρονιά”.
 
Ο κ. Καδής είπε ότι “η πρωτοβουλία του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης, για την καθιέρωση Παγκύπριας Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού για πρώτη φορά, στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή του εύρους του οικοδομήματος του Σχολικού Αθλητισμού Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών”.
 
Πρόσθεσε ότι “κατά τη διάρκεια της Παγκύπριας Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού, θα κινητοποιηθούν πέραν των 1300 μαθητών και περίπου 270 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής”.
 
Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, ευχήθηκε “από καρδιάς σε όλους τους μαθητές-αθλητές μας καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους” δηλώνοντας “σίγουρος ότι και φέτος τόσο στις Πανελλήνιες όσο και στις Παγκόσμιες διοργανώσεις θα μας κάνουν για ακόμη μία φορά υπερήφανους”.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας