Η μαύρη εβδομάδα της ασφάλτου

Βαρύς ο φόρος αίματος που εξακολουθούμε να πληρώνουμε στην άσφαλτο παρ’ όλες τις εκστρατείες και τις προσπάθειες της αστυνομίας.
Σε διάστημα μιας βδομάδας θρηνήσαμε τέσσερις νεκρούς, οι τρεις στην Λάρνακα και ο ένας στην Λεμεσό, ενώ 25χρονος μοτοσικλετιστής νοσηλεύεται κρίσιμα τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λευκωσίας.
Δυο νεαρά παιδιά ο Κωνσταντίνος την Δευτέρα και ο Αντρέας το Σάββατο στα 18 τους χρόνια πέταξαν με τις μηχανές που οδηγούσαν μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αφήνοντας τους δικούς τους ανθρώπους με τον πόνο και τα δεκάδες ερωτηματικά να τους βασανίζουν.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό, γύρω στις 8 το βράδυ. Στο συγκεκριμένο θανατηφόρο λες και σημειώθηκαν όλες οι παρανομίες του ΚΟΚ. Ο Κωνσταντίνος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια, χωρίς κράνος,  χωρίς φώτα πορείας, με ένα παράνομο άγραφο δίτροχο, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα  και παραβιάζοντας κόκκινο σηματοδότη. Από την άλλη και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που του στέρησε την ζωή έκανε ότι ακριβώς δεν έπρεπε. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα για να σταματήσει στο περίπτερο, είχε αυξημένα ποσοστά αλκοόλης  στον οργανισμό του, παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας  και βρέθηκε ακριβώς στην πορεία της πυραυλοκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου έχασε την ζωή του  ο Νίκος Φλουρέντζου, 89 χρόνων από την Λάρνακα. Ο άτυχος Φλουρέντζου γύρω στις 12 το μεσημέρι, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, διασταύρωνε τον δρόμο από την διάβαση πεζών όταν παρασύρθηκε από 44χρονο οδηγό βυτιοφόρου οχήματος.

Τρείς ώρες μετά ο θάνατος έστησε καρτέρι στον δρόμο Αγίας Άννας – Καλού Χωριού και πάλι στην Λάρνακα, στον Στέλιος Στρατή 54 χρόνων από τη Λάρνακα. 
Ο άτυχος Στρατή οδηγούσε το αυτοκίνητό του, όταν συγκρούστηκε με αρθρωτό όχημα που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ο 54χρονος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του.

Τον χορό του θανάτου στην Λάρνακα έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου ο 18χρονος Αντρέας Παύλου η μοτοσυκλέτα του οποίου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος στα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό Μαχαιριώτου και Παπανικολή στη Λάρνακα. Τραγική λεπτομέρεια ο Αντρέας θα γιόρταζε την επομένη –Κυριακή 14 του μήνα- τα 18α γενέθλια του.
Η ματωμένη εβδομάδα έκλεισε με τον κρίσιμο τραυματισμό 25χρονου μοτοσικλετιστή στην Λευκωσία, στην οδό Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου όταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 25χρονος. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας νοσηλεύεται στον νευροχειρουργικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου λόγω πολυτραυματισμού
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας