Ο Ιανουάριος δίνει τίτλους στον ΑΠΟΕΛ

Δύο φορές την τελευταία τριετία οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έδωσαν ώθηση στον ΑΠΟΕΛ και βοήθησαν τα μέγιστα στο ν’ αναδειχθούν οι «γαλαζοκίτρινοι» πρωταθλητές στο τέλος της περιόδου.
 
Μπιτόν-Μπέκμαν
Την περίοδο 2012-13 οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Ντουντού Μπιτόν, Μικέλ Μπέκμαν) αναγέννησαν τον ΑΠΟΕΛ και πιστώνονται σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας. Ο Ισραηλινός επιθετικός έπαιξε 13 παιχνίδι πρωταθλήματος (τα 7 ως βασικός) και πέτυχε 6 τέρματα εκ των οποίων αρκετά καθοριστικά. Ο Μπέκμαν μέτρησε 12 συμμετοχές και 2 τέρματα στο εξάμηνο παρουσίας του στην Κύπρο, όπου είχε ως κορυφαία στιγμή το γκολ επί της ΑΕΚ στο ΓΣΖ με μακρινό σουτ που χάρισε τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ με 1-0.
 
Ντε Βινσέντι-Σαντίν
12 γκολ σε 16 παιχνίδι ήταν τα επιτεύγματα του Τόμας ντε Βινσέντι στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2013-14 και ήταν ο κυριότερος λόγος που ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα ύστερα από αρκετό καιρό.
Σύντομο αλλά σημαντικό ήταν το πέρασμα του Σέζαρ Σαντίν από την Κύπρο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε από την Κοπεγχάγη και σε 20 αγώνες (μόλις εφτά ως βασικός) πρόλαβε να πετύχει έξι καθοριστικά τέρματα.
 
Του πάει ο Γεννάρης
Τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ πετυχαίνει διάνα στις χειμερινές του μεταγραφές, καθώς θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2008 πρωτοπήγαν στον «Αρχάγγελο» οι Χάτζι, Μπρούερς και Μιροσάβλιεβιτς, ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο Χαραλαμπίδης. Ο Ιανουάριος του 2009 δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα, καθώς ο Πάουλο Κόστα δεν βοήθησε καθόλου, ενώ το 2010 θετικό πρόσημο πήρε μόνο ο Μαρσίνιο (αποκτήθηκαν επίσης οι Κουτσόπουλος και Αυγουστή). Μπελαΐντ και Έλντερ Σόουζα αποκτήθηκαν τον χειμώνα του 2011, ενώ ένα χρόνο αργότερα με τον ΑΠΟΕΛ να προκρίνεται από τους ομίλους του Champions League δεν έγινε καμία κίνηση.
 
Συνεχίζει την παράδοση
Απόλυτα ικανοποιημένοι με τις προσθήκες του Ιανουαρίου πρέπει να αισθάνονται στον ΑΠΟΕΛ για τις επιλογές τους στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. Γιάννης Γιαννιώτας, Γιώργος Μερκής και Ζίφκο Μιλάνοφ είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στο πλάνο του Τιμούρ Κετσπάγια και συνέβαλαν ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να ανατρέψουν το -7 από την κορυφή.