Τα δύο φαβορί και αυτός που ελπίζει για το Υπουργείο Άμυνας

Νέα δεδομένα και συσχετισμούς δυνάμεων ενδέχεται να δημιουργηθούν σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην εκλογική περιφέρεια Αμμόχωστου. Και αυτό σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, οι οποίες θέλουν τον εκ των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος στην επαρχία Αμμοχώστου Γιώργο Γεωργίου, να είναι ένα από τα φαβορί για διαδοχή του Χριστόφορου Φωκαίδη στο Υπουργείο Άμυνας. 
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Φωκαίδης ετοιμάζεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Άμυνας, προκειμένου να διεκδικήσει βουλευτική έδρα με τον ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο.
Ένα από τα ονόματα που το τελευταίο διάστημα παίζει πολύ έντονα για ν’ αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας είναι αυτό του νυν βουλευτή του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο Γιώργου Γεωργίου, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να επιδεικνύει ο επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην ίδια επαρχία(και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον σε θέματα άμυνας), Σωτήρης Σαμψών.
 
Για το Υπουργείο Άμυνας, δυνατά και με μεγάλες μάλιστα αυτή τη στιγμή πιθανότητες, παίζει και το όνομα του πρώην προέδρου της Ανόρθωσης, Κυριάκου Κούσιου. 
 
Οι προεκτάσεις…
Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση υπουργοποίησης του Γιώργου Γεωργίου, οι συσχετισμοί δυνάμεων στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου επαναπροσδιορίζονται. Γιατί, όπως εξηγεί με νόημα στον reporter.com.cy στέλεχος του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο και καλός γνώστης του παρασκηνίου, αλλιώς θα είναι να προστεθεί ως ακόμα μια ισχυρή υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο ο Χριστόφορος Φωκαίδης μαζί με τους τέσσερις υφιστάμενους βουλευτές, και αλλιώς θα είναι αν μια ισχυρή υποψηφιότητα όπως φαντάζει αυτή του Γιώργου Γεωργίου, «αντικατασταθεί» από μια άλλη εξίσου ισχυρή, όπως προβάλλει αυτή του Χριστόφορου Φωκαίδη. Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί, πως όλα αυτά εμπίπτουν επί του παρόντος στη σφαίρα της σεναριολογίας, μιας και τίποτα ακόμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο όσον αφορά το όνομα του επόμενου Υπουργού Άμυνας.
«Είναι ξεκάθαρο», υπογραμμίζει το ίδιο στέλεχος του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, «πως το συγκεκριμένο ζήτημα μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το ξεκαθαρίσει όταν θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Και μέσα από τις αποφάσεις του Προέδρου, θα διαφανούν και οι όποιες προεκτάσεις τους σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του κόμματος…»
  
Οι εν δυνάμει υποψήφιοι
Πάντως, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην εκλογική περιφέρεια Αμμόχωστου διαμορφώνεται μέχρι στιγμή ως εξής:
*Ευγένιος Χαμπουλάς(Βουλευτής).
*Γιώργος Γεωργίου(Βουλευτής).
*Σωτήρης Σαμψών(Βουλευτής).
*Κυριάκος Χατζηγιάννης(Βουλευτής). 
*Χριστόφορος Φωκαίδης(Υπουργός Άμυνας).
*Ονούφριος Κουλάς(Δημόσιος Υπάλληλος).
*Κώστας Κουμής (Αντιπρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού).
*Ανδρέας Δράκος(Οργανωτικός ΔΗΣΥ Αμμόχωστου).
*Μιχάλης Ιωάννου(Στέλεχος ΔΗΣΥ).
*Ηλίας Παντελίδης(Λογιστής).
Για αριστίνδην, τα ονόματα που παίζουν είναι:
*Γιώργος Γαλανός(γιος του δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού) ή Αλεξάνδρα Γαλανού(σύζυγος του δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού).
*Χρίστος Αγγελίδης(γιος πρώην Υπουργού Παιδείας Κλαίρης Αγγελίδου).  
 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP