ΑΚΕΛ: Πάμε για 30% και… τούμπες στην Πλατεία Ελευθερίας

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ όσον αφορά τη δημόσια πολεμική που δέχεται το τελευταίο διάστημα από παραδοσιακά στελέχη του κόμματος, όπως είναι  το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου και πρώην αρχισυντάκτρια της «Χαραυγής», Ανδρούλλα Γκιούρωφ. Το… αντάρτικο που φαίνεται να σηκώνουν ορισμένα στελέχη του λεγόμενου σκληρού ΑΚΕΛ (Γκιούρωφ, Κατσουρίδης κ.α.), δεν περνά απαρατήρητο ως εξελισσόμενη πολιτική πράξη από την ηγεσία του κόμματος, η οποία παρακολουθεί στενά το σκηνικό που διαμορφώνεται και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις όποιες προεκτάσεις της.
 
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει ενόψει βουλευτικών εκλογών έγκειται στο σε ποιο βαθμό η αναδυόμενη αυτή εσωστρέφεια θορυβεί την Ακελική ηγεσία για τις πιθανές επιπτώσεις της στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος τον ερχόμενο Μάη. Σε ποιο βαθμό, ουσιαστικά, την προβληματίζει ο βαθμός απήχησης των στελεχών που την έχουν στήσει στον τοίχο, στην κομματική βάση του ΑΚΕΛ.
«Στην τελευταία εσωτερική δημοσκόπηση  που κάναμε, αναφορικά με την πολιτική που ακολουθούμε στο Κυπριακό», λέει στον reporter.com.cy μέλος της ηγετικής πυραμίδας του ΑΚΕΛ, «καταγράφηκε συσπείρωση 85% των ΑΚΕΛικών στη βάση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές του 2011. Άρα, δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε δυσαρμονία προς τη συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών του κόμματός μας για το Κυπριακό. Η κριτική που δεχόμαστε, είναι πως δεν είμαστε αρκούντως σκληροί έναντι της Κυβέρνησης στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε. Όμως όλο αυτό που γίνεται, και προέρχεται από μεμονωμένα στελέχη, δεν εκτιμούμε ότι μπορεί να μας επιφέρει παράπλευρες απώλειες. Αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν γνώση οι φύλακες, παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της πολεμικής αυτής και σίγουρα δεν θα μείνουμε αν χρειαστεί με σταυρωμένα τα χέρια», επισημαίνει το ίδιο ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.
 
HAPPY ME ENA 30%
Ο στόχος που τίθεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ όσον αφορά το ποσοστό του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως φιλόδοξος. Μιλάμε για ένα ποσοστό γύρω στο 30%, το οποίο, ωστόσο, η «Εζεκίας Παπαϊωάννου» εκτιμά ότι μπορεί να πιάσει και το οποίο κρίνει ως εφικτό προς εξασφάλιση ποσοστό. Όχι αυθαίρετα, όπως εξηγεί στον «Ρεπόρτερ» το μέλος της ηγετικής πυραμίδας. «Το 2011 εξασφαλίσαμε ένα 32%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014, με όλη εκείνη την φθορά που είχαμε υποστεί, εξασφαλίσαμε 27%. Συνεπώς, μπορεί σήμερα οι δημοσκοπήσεις να μας δείχνουν πολύ πιο κάτω και το 30% να μοιάζει για κάποιους με ευσεβοποθισμό, αλλά εμείς έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο ποσοστό. Και δεν το κρύβω, πως αν το πιάσουμε, θα είμαστε πολύ περισσότερο και από…happy, προσωπικά θα κάνω τούμπες στην Πλατεία Ελευθερίας», καταλήγει με νόημα.
 
Διαβάστε επίσης: Αντάρτικο στο ΑΚΕΛ 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP