Ηχηρό όχι και από την Αντιγόνη εισέπραξε ο Νικόλας

 Την άρνησή της να συμπεριληφθεί  στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος ως υποψήφια βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, γνωστοποίησε η Αντιγόνη Παπαδοπούλου μέσω επιστολής, την οποία επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο. Στην επιστολή της, η κ. Παπαδοπούλου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τεκμηριώνουν την άρνησή της να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Τονίζεται ότι, το όχι της Αντιγόνης Παπαδοπούλου είναι το τρίτο που εισπράττει ο Νικόλας Παπαδόπουλος από ιστορικά στελέχη του ΔΗΚΟ για συμπερίληψή τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητική απάντηση, εισέπραξε επίσης από τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν καθώς και από τη βουλευτή του κόμματος στη Λεμεσό Αθηνά Κυριακίδου.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της Αντιγόνης Παπαδοπούλου.

"Κύριε Πρόεδρε


Την τελευταία διετία σας εξέφρασα επανειλημμένα προσωπικούς  προβληματισμούς και  ανησυχίες για τις κρίσιμες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος, καθώς επίσης την απογοητευτική εσωτερική κατάσταση του ΔΗΚΟ. Κρούω ξανά τον κώδωνα του κινδύνου.
Στη σημερινή πολύ κρίσιμη φάση που βρίσκεται το κυπριακό, απαιτούνται οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις. Η πολιτική μας ηγεσία οφείλει να  μονιάσει και να παλέψει για τερματισμό της κατοχής και  μια συμφωνημένη λύση με το σωστό περιεχόμενο.
Ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα από διαχρονικά λάθη,παραλείψεις και ατιμώρητα σκάνδαλα. Βιώνει τις τραγικές συνέπειες νεοφιλελεύθερων  μονόπλευρων πολιτικών λιτότητας και άδικων  κουρεμάτων. Πνίγεται στη μπόχα της αξιακής κατηφόρας και των δημοκρατικών ελλειμμάτων της πολιτικής πρακτικής.
Το ΔΗΚΟ, που αποτελούσε διαχρονικά θεματοφύλακα αρχών και προασπιστή των δικαίων του λαού, δυστυχώς απώλεσε τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος της πολιτικής του  αξιοπιστίας. Το «φάγωμα», ο εξοστρακισμός ικανών στελεχών που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την Κύπρο και το λαό, η συνεχής αλλοίωση των μητρώων του κόμματος με την εγγραφή  χιλιάδων «πρόσκαιρων» μελών και το ανεύθυνο, αλαζονικό και μεθοδικό  ροκάνισμα του υγιούς σκληρού  πυρήνα του  κόμματος πάντα με στόχο την εσωκομματική επικράτηση, τραυμάτισαν καίρια την εικόνα και το αξιόμαχό του. Αποδυνάμωσαντην εσωτερική συνοχή και  τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.Εσωκομματικά παιχνίδια εξουσίας και μεθοδευμένες αλλαγές, για τις οποίες ουδέποτε αποδόθηκαν ευθύνες, διάβρωσαν την ενότητα, τη μονολιθικότητα και την πλήρη ταύτιση στο κυπριακό, που ήταν ανέκαθεν το καύχημά μας.
 Απότοκο όλων αυτών, ήταν η εμφάνιση τεχνητών στρατοπέδων. Η εκτόξευση μύδρων και χαρακτηρισμώνπερί«ενδοτικών» και«υπερπατριωτών». Η υιοθέτηση,μετά το τελευταίο συνέδριο, μιας όλο και πιο«σκληρής» επικοινωνιακής πολιτικής που συχνά αποπνέει έντονη αρνητικότητα και απορριπτισμό στο κυπριακό, ξεφεύγοντας από παραδοσιακές θέσεις που  διαμορφώθηκαν και  εφαρμόστηκαν επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου. 
Αυτό συμβαίνει και στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα, με τις πολλές παλινδρομήσεις και την τεθλασμένη πορεία των τελευταίων χρόνων. Γίναμε μάρτυρεςοξύμωρων συμπλεύσεων με νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις και τροϊκανές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας,που συγκρούονται μετωπικά τόσο  με τις πολιτικές  που με συνέπεια εφαρμόσαμε επί δικής μας διακυβέρνησης, όσο και τις αρχές της κοινωνικής και οικονομικής δημοκρατίας, όπως  αναλύονται στο καταστατικό μας.
Η παρατεινόμενη διχαστική κατάσταση στο κόμμα, η συντήρηση «οπαδικών» νοοτροπιών και συνδρόμων  και ο εκτοπισμός αξιόλογων στελεχών, δεν περιποιούν τιμή. Οδηγούνσε  αποδυνάμωση και συρρίκνωση. 
Η αγωνιώδης προσπάθεια  μετεγγραφών από άλλους χώρους  για  καταρτισμό ψηφοδελτίων, χωρίς τις απαραίτητες  πολιτικο-ιδεολογικέςσυγκλίσεις, επιβεβαιώνει την  αδυναμία της ηγεσίας να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας και να συσπειρώσει γύρω της, αξιόλογα παλιά και νέα Δηκοϊκά στελέχη. Η  ηχηρή  απουσία της μισής ηγετικής πυραμίδαςαπό τα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών (νυν Αναπληρωτή  Προέδρου /Αντιπροέδρου) καθώς επίσης και πλειάδας άλλων  προβεβλημένων και έμπειρων στελεχών(τέως Προέδρου/ τέως Αναπληρωτή Προέδρου/ τέως Υπουργών/ Βουλευτών/Δημοτικών αρχόντων κλπ), επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Κύριε Πρόεδρε,
Προσωπικά δεν ταυτίζομαι με τεχνητά στρατόπεδα και δεν  είμαι το φερέφωνο ή το υποζύγιο κανενός. Ως ιδεολόγος Δηκοϊκός εύλογα αγωνιώ για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας αλλά και την πορεία του Κόμματος, για το οποίο αγωνίστηκα για τέσσερις δεκαετίες, πιστή στο τρίπτυχο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ευγνωμονώ και ευχαριστώ τις χιλιάδες αγνών στελεχών, ανδρών, γυναικών και νέων, πουμε εμπιστεύτηκαν και συστρατεύτηκαν μαζί μουαπό το 1976, οικοδομώντας όσα με σκληρή δουλειά  πετύχαμε.
Η νέα ηγεσία του ΔΗΚΟ πρέπει να φανεί αντάξια του ιστορικού ρόλου που ανέλαβε. Να αλλάξει νοοτροπίες. Να ξεκαθαρίσει τα μητρώα «διερχομένων ψηφοφόρων μιας χρήσης». Να  επανενώσει υγιείς δυνάμεις.Να τερματίσει φράξιες, διαχωρισμούς σε «ημέτερους» και «έτερους» και μεθοδευμένες περιθωριοποιήσεις ικανών στελεχών για προώθηση φίλων, κάτι που δυστυχώς ήδη παρατηρείται ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλεγών.  
Υπήρξα θύμα τέτοιων απαράδεκτων καταστάσεων. Γι αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
Μόνο με εσωκομματική ενότητα, συσπείρωση,  πραγματικό αγώνα, εσωκομματική αξιοκρατία και  σωστή αξιοποίηση δοκιμασμένων και αξιόλογων στελεχών του, το ΔΗΚΟ θα έχει μέλλον. Μόνο με την  αποκατάσταση της τρωθείσας αξιοπιστίας του θα μπορεί να ασκεί ουσιαστικό ρόλο, ως η μετριοπαθής διεκδικητική και συναινετική δύναμη του ενδιάμεσου χώρου. 
Αυτό ζητούν οι χιλιάδες αγνοί  οπαδοί του κόμματος και αυτή την ατζέντα πρέπει να υπηρετούν οι εκάστοτε κομματικές ηγεσίες με Ανιδιοτέλεια, Σεβασμό στους διαχρονικούς μας αγώνες και κυρίως Ανθρωπιά!
Ενόψει των πιο  πάνω και μετά από σοβαρό προβληματισμό, αποφάσισα να μην  κατέλθω στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Μόνον έτσι θα μπορώ ελεύθερα  να αφουγκράζομαι την αγωνίακαι τα θέλω του λαού μας και να έχω την δυνατότητα να τοποθετούμαι με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και κριτική διάθεση, καθώς αρμόζει σε κάθε ιδεολόγο μαχητή που θέτει πάνω από όλα και όλους, την πατρίδα και την επιστροφή στη γενέθλια γη της Μόρφου. 
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι  στην πρώτη γραμμή  για τη σωτηρία της πατρίδας μας, δίπλα στον απλό πολίτη, καταλήγει η κυρία Παπαδοπούλου".




.

 

Δειτε Επισης

Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»