ΑΕΚ: Μέταλλο πρωταθλήτριας!

Της έλειπαν τέσσερα βασικά στελέχη (Καταλά, Μαρτσίνιακ, Τομάς, Τετέ), έχασε με τραυματισμό τον Μόισοφ και με δεύτερη κίτρινη τον Λαμπάν. Ε, και; Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και μετάλλο εν δυνάμει πρωταθλήτριας και κατάφερε -για τρίτη φορά στη σεζόν (μετά το 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον α’ γύρο και το 3-0 στο ΓΣΖ στο κύπελλο)- να πάρει αποτέλεσμα από την Ανόρθωση, την οποία κατέβαλε 1-0.

Χάρη στο (τυχερό) γκολ του Τριτσκόφσκι στο 17’ οι Λαρνακείς έδειξαν την πρέπουσα αντίδραση μετά την ήττα από την Ομόνοια, πλησίασαν ξανά στον ένα βαθμό τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και άφησαν τέσσερις βαθμούς πίσω τους την «Κυρία», η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
 
Προβάδισμα από…σπόντα
Παρά τις απουσίες της η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο ορεξάτη το παιχνίδι και στο 3’ θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, αν ο Λαΐφης δεν ανέκοπτε αντί του εξουδετερωμένου Κόπριβετς το εντός περιοχής του Άλβες. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 17’ με εκτέλεση φάουλ του Τριτσκόφσκι, ο οποίος είδε την μπάλα να αλλάζει πορεία στο κεφάλι του Ορλάντι και να καταλήγει στην αφύλακτη γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Κόπριβετς. Για τον Σκοπιανό ήταν το πρώτο τέρμα του στο τρέχον πρωτάθλημα.

 

Έχοντας πετύχει το ζητούμενο (γκολ) οι «κιτρινοπράσινοι» έδωσαν μπάλα, χώρο και πρωτοβουλία κινήσεων στους φιλοξενούμενους, ωστόσο η αναμενόμενη αντίδραση της Ανόρθωσης εξαντλήθηκε -ως την ανάπαυλα- σε μια κεφαλιά του Σβεσλέν (21’) και ένα εκτός περιοχής του Μαρτίνες (25’) που αμφότερα εξουδετερώθηκαν από τον Ραμίρεθ.
 
Μαζεμένες αναποδιές
Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη και αυτό πιστώνεται στον Κρίστιανσεν και τους παίκτες του, οι οποίοι κράτησαν περιορισμένη επιθετικά την Ανόρθωση, μολονότι στο 55’ έχασαν με τραυματισμό τον ηγέτη της οπισθοφυλακής τους (Μόισοφ) και στο 70’ έμειναν με δέκα παίκτες ένεκα αποβολής του Λαμπάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά την είσοδο των Αβραάμ, Κουλούρη και Μακρή η «Κυρία» απέτυχε να κλείσει την οικοδέσποινα στα καρέ της και να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο εικοσάλεπτο δημιούργησε μόλις μία αξιόλογη φάση: στο 76’ ο Ραμίρεθ απέκρουσε ασταθώς διαγώνιο σουτ του Αβραάμ και στην επαναφορά ο Ντλοβού γλίστρησε και δεν έφτασε σε τελική.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Μόισοφ (55’ Μουρίγιο), Λαμπάν, Χαραλάμπους - Μπόλιεβιτς - Τριτσκόφσκι, Λαρένα, Ρόσα (64’ Νίνου), Εγγλέζου - Άλβες (75’ Μυτίδης).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-1-4-1): Κόπριβετς - Τζανακάκης, Βίκτορ (74’ Κουλούρης), Λαΐφης, Σβεσλέν - Μαϊσουράτζε - Μαρτίνες, Ορλάντι (74’ Αβραάμ), Πελέ, Κάλβο (85’ Μακρής) - Ντλόβου.

 

Άντρε Πάους: «Ήταν παιχνίδι έξι βαθμών κι είναι κρίμα που το χάσαμε. Πριν το γκολ ήταν καλύτερη, λόγω του τρόπου που πασάραμε και κάποιων λαθών που κάναμε, δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι στην κατοχή, χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες, στα τελευταία 15 λεπτά παίξαμε με παίκτη παραπάνω, ούτε τότε φτιάξαμε τις μεγάλες φάσεις, μολονότι πιέσαμε και ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι κατοχής. Έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση, όμως παίξαμε απέναντι σ' έναν αντίπαλο με καλή άμυνα, κάποιες φορές κάνεις καλές επιλογές στην επίθεση και κάποιες όχι. Κάποιες φορές, όταν έχεις την κατοχή, θεωρείς πως έχεις το χρόνο να κάνεις φάσεις, όμως αυτό ισχύει, όταν έχεις ασθενέστερους αντιπάλους και όχι τόσο ισχυρούς, όπως η ΑΕΚ».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Συμφωνώ ότι ήταν παιχνίδι έξι βαθμών, ο νικητής θα έπαιρνε πολλή αυτοπεποίθηση για τα πλέι οφ, μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, πιστεύοντας στις πιθανότητές μας κυριαρχήσαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά μετά το γκολ χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και στην επανάληψη παρά την προσπάθεια που κάναμε δεν επιστρέψαμε στο παιχνίδι κατοχής. Ήθελα να περάσω τον Λαμπάν στο κέντρο για να μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα, όμως δέκα λεπτά αργότερα δεχθήκαμε ακόμη μια κόκκινη κάρτα. Σίγουρα αυτή τη σεζόν δεν θα πάρουμε το βραβείο fair play. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ανόρθωση. Θέλουμε να ξεκουραστούμε γρήγορα εν όψει του δύσκολου επαναληπτικού κυπέλλου, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τώρα δεν υπάρχει γυρθσμός, θέλω από τους οπαδούς να μείνουν κοντά μας, να στηρίξουν ως το τέλος την προσπάθεια που κάνουμε, όπως έπραξαν σήμερα που έγιναν ο ενδέκατος παίκτης μας στο τελευταίο εικοσάλεπτο».

  

 

 

 

Δειτε Επισης

Οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2021
Ο χρόνος ζωής του κορωνοϊού
2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας
Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο-Η ακτινογραφία της παγκόσμιας προσπάθειας
H λίστα με τις 25 πιο έξυπνες χώρες του πλανήτη (πίνακας)
Το ΥouTube σπάει τα ταμεία-Πού έφτασαν τα μηνιαία έσοδα από διαφημίσεις
Infographic: Η αλυσίδα των τεστ που έσπασε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού
Infographic: Ο κορωνοϊός έθεσε σε καραντίνα όλο τον πλανήτη
Infographic: Η ακτινογραφία του κορωνοϊού στην Κύπρο-Τα δημογραφικά στοιχεία