Μαγνητίζει το «αιώνιο» ντέρμπι

Είναι το παιχνίδι που μαγνητίζει περισσότερο από κάθε άλλο ματς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ένα ματς ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια πάντα προσελκύει τα βλέμματα όπως και να είναι η κατάσταση των δύο ομάδων. Είναι απλά το «αιώνιο» ντέρμπι.
 
Οι δύο ομάδες το απόγευμα του Σαββάτου (13/02, 15:00, CytaVision Sport+1) κοντράρονται στο ΓΣΠ στο 134ο ντέρμπι. Ο συνολικός απολογισμός μέχρις στιγμής είναι 44 νίκες για τους «πράσινους», 43 για τους «γαλαζοκίτρινους», 44 ισοπαλίες κι ένας μηδενισμός για τις δύο ομάδες.
 
Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι, ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου ανέβηκε εκ νέου από την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτό… βοήθησε και η Ομόνοια η οποία επικράτησε της ΑΕΚ. Οι πράσινοι θέλουν να κολλήσουν και δεύτερη συνεχή νίκη απέναντι στον άλλο πρωτοπόρο της βαθμολογίας.
 
Στα αγωνιστικά, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στο πρώτο «βιολί» της επίθεσης, μιας και εκτός έμεινε ο Φερνάντο Καβενάγκι. Δεν έχει στη διάθεσή του, επίσης, τους Αντωνιάδη και Αρτυματά. Από την άλλη, εκτός πλάνων του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι ο τιμωρημένος Ράμος και ο τραυματίας Μαργκάσα.
 
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Βασίλης Δημητρίου, ο οποίος ορίζεται ξανά σε «αιώνιο» ντέρμπι μετά από τρία χρόνια. Τελευταία φορά ήταν τον Μάιο του 2013, όταν σφύρισε το ματς που έληξε 4-3 υπέρ των γαλαζοκίτρινων.
 
Ο Κύπριος ρεφ στη φετινή σεζόν βρέθηκε στα εξής παιχνίδια των δύο ομάδων:
(2-5) Ερμής-ΑΠΟΕΛ β' επιπρ. διαιτητής (1η)
(2-2) ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ διαιτητής (3η)
(0-0) Ομόνοια-Απόλλων διαιτητής (6η)
(2-1) ΑΕΚ-Ομόνοια διαιτητής (9η)
(0-2) ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση α' επιπρ. βοηθ. διαιτητής (11η)
(1-2) Δόξα-ΑΠΟΕΛ διαιτητής (17η)
(3-1) Ομόνοια-ΑΕΚ διαιτητής (22η)
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- Φτιάξε την εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ
- Εσύ πώς θα κατέβαζες την Ομόνοια στο ντέρμπι;
- Οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές σε ντέρμπι αιωνίων
- Αυτοί που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο «αιωνίων»