Αγία Νάπα: 10 νέα έργα στο Πάρκο Γλυπτικής

Με την τοποθέτηση δέκα έργων, στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής, και την απονομή αναμνηστικών πλακετών στους δημιουργούς τους, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση των εργασιών του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.

Τα έργα, τα οποία εκτίθενται στο χώρο του πάρκου, είναι «το TROJAN HORSE του Ιρανού γλύπτη Ahmadi Saeid, LEDA AND THE SWAN του Alexey Kanis από τη Ρωσία, HIPPOPOTAMUS του Αγγλοκύπριου καλλιτέχνη Alex Welch, LACE της Ιταλίδας γλύπτριας Antonella Tiozzo, CENTAUR AND AMAZON του Ρώσου γλύπτη Cleb Tkachenko Glepos, VITAL SPACE της Χιλιανής γλύπτριας Lorena Olivares, ANGEL του Nikolay Yotov από τη Βουλγαρία, CAMENA του Ryszard Litwiniuk από την Πολωνία, APHRODITE του Ουκρανού καλλιτέχνη Serphii Sbitniev ,SPIRAL του Tobel από τη Γερμανία και το ομαδικό έργο UYUNI της Lorena Olivares ( Χιλή ) & TOBEL ( Γερμανία)».

Η τοποθέτηση των έργων έγινε παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου, ο οποίος απένειμε τις αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες, παρουσία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Κίκη Κωνσταντίνου, της Πολιτιστικής Λειτουργού και του προσωπικού των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στη δεύτερη φάση του Συμποσίου Γλυπτικής, από τις 6 μέχρι τις 27 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία και Αρμενία.
 
Στην τρίτη φάση, που θα διεξαχθεί από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου, έργα θα φιλοτεχνήσουν γλύπτες από Ιράν, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία, Περού, Κόστα-Ρίκα, Βουλγαρία και Καναδά.

Η τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Συμποσίου του Δήμου Αγίας Νάπας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα στον χώρο του Πάρκου Γλυπτικής, στην Αγία Νάπα.  

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας