ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Η Κυβέρνηση φέρει όλη την ευθύνη για το τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να μην εγκρίνει παράταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων των εταιρειών ΕΝΙ και TOTAL στο λιμάνι της πόλης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας πως δεν χρειαζόταν η άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Μιλώντας στο περιθώριο ημερίδας του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό με θέμα "Το ενεργειακό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας", ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "δυστυχώς αυτό που εμείς διαπιστώνουμε είναι ότι η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για να μην προχωρήσουν οι γεωτρήσεις".
 
"Εμένα μου θυμίζει την περίοδο όταν αποχώρησε η ΕΝΙ και κάποιοι πανηγύριζαν πάνω στο Προεδρικό επειδή θεώρησαν ότι με την αποχώρησή της δεν θα προκαλεί πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα χαλά το καλό κλίμα", συμπλήρωσε.
 
Η Κυβέρνηση, αν πραγματικά πιστεύει ότι  πρέπει να δώσει αυτές τις άδειες για να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις, "τότε ας τις δώσει, δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από το Δημοτικό Συμβούλιο", ανέφερε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι είναι καθόλα σεβαστές οι περιβαλλοντικές ανησυχίες που εκφράζονται αλλά, "αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτές οι ανησυχίες δεν είναι σημαντικές ή δεν εδράζονται στην πραγματικότητα και σε πραγματικά δεδομένα, ας δώσει η ίδια τις άδειες, αφού μπορεί".
 
Είπε πως το φυσικό αέριο είναι ευλογία και δεν πρέπει να το6 μετατρέψουμε σε κατάρα, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για την επίλυση του Κυπριακού.
 
Εξέφρασε τη διαφωνία του "με εκείνους που θέλουν, περίπου, να υπογράψουμε ένα νέο μνημόνιο ενεργειακού περιεχομένου για να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο για να πληρώσουμε εμείς τις αποζημιώσεις που οφείλει να καταβάλει η Τουρκία για την εισβολή και την κατοχή".
 
Τη διαφωνία του εξέφρασε εξάλλου και "με εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο μόνος τρόπος εξαγωγής και αξιοποίησης του φυσικού αερίου είναι μέσω ενός αγωγού προς την Τουρκία", και διερωτήθηκε πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε την Τουρκία στη διαχείριση του φυσικού μας αερίου, από τη στιγμή που η ίδια η Τουρκία διέκοψε την παροχή νερού προς τους Τουρκοκύπριους, από τον παράνομο αγωγό που έχει κτίσει προς τα κατεχόμενα, επειδή διαφώνησε μαζί τους για τη διαχείριση του νερού.
 
"Εμείς δεν θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε τα κλειδιά της κυπριακής οικονομίας στον κ.Ερντογάν ή στον όποιον κ.Ερντογάν και τη δυνατότητα, με αυτόν τον τρόπο, να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή την κυπριακή οικονομία", κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Παπαδόπουλος.  

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα