Η Σαουδική Αραβία θα στείλει αεροσκάφη και στρατιώτες στην Τουρκία

Η Σαουδική Αραβία θα στείλει αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι δεν είναι γνωστό ακόμη πόσα θα είναι αυτά τα αεροσκάφη. Όπως είπε, θα στείλουν και στρατιώτες. 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία από την αρχή στήριζαν τη διεξαγωγή χερσαίας επιχείρησης στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρέπει να γίνει και χερσαία επιχείρηση, και ότι αν υπάρξει τέτοια στρατηγική η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν επιχείρηση με χερσαίες δυνάμεις.Υποστήριξε ότι 65 χώρες πρέπει να "καθαρίσουν" το Ισλαμικό Κράτος με αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις. 

Σε ερώτηση αν οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν μια χερσαία επιχείρηση από το τουρκικό έδαφος, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτό είναι μια ευχή, δεν υπάρχει σχεδιασμός. "Η Σαουδική Αραβία στέλνει αεροσκάφη και λέει πως όταν χρειαστεί θα στείλει και στρατό για χερσαία επιχείρηση", είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι με τη Σαουδική Αραβία έχουν στενή συνεργασία. Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είπε ότι οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί, λόγω της Αιγύπτου, αλλά τώρα άρχισαν να βελτιώνονται και μάλιστα σύντομα θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι για επίσημη επίσκεψη. 

Για τις κουρδικές συριακές δυνάμεις PYD επανέλαβε ότι από την αρχή λένε στους Αμερικανούς ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση και πως είναι μεγάλη αυταπάτη να τους θεωρούν συνεταίρους επειδή πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Ο Τούρκος Υπουργός απηύθυνε ξανά το ερώτημα προς τις ΗΠΑ αν θα επιλέξουν να συνεργάζονται με την Τουρκία ή με μια τρομοκρατική οργάνωση. 

Για τη Ρωσία ανέφερε ότι τις πιο ισχυρές αντιρρήσεις της φέρει η Τουρκία, ενώ οι άλλοι σιωπούν. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία συνεχίζει τις αεροπορικές της επιθέσεις οι οποίες κατά 12% είναι εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και κατά 88% εναντίον της αντιπολίτευσης της Συρίας. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτό που ζητά η Τουρκία είναι να υπάρξει πολιτική λύση, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται κατάπαυση του πυρός και τερματισμός των επιθέσεων της Ρωσίας. "Οι άνθρωποι που είναι πολιορκημένοι εγκαταλείπονται στον θάνατο λόγω πείνας. Αυτό είναι απάνθρωπο, είναι έγκλημα", ανέφερε.

"Αυτή τη στιγμή η εικόνα εξυπηρετεί τον Άσαντ", είπε ο κ. Τσαβούσογλου σημειώνοντας πως το πραγματικό ερώτημα είναι ποιός θα σταματήσει τη Ρωσία. "Θα σταματήσουν τη Ρωσία τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ ή μήπως θα την πείσουν οι ΗΠΑ;", είπε ο Τούρκος Υπουργός.   

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα