Λακκοτρύπης: Η επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού ενώπιον των εταιρειών

Η Λεμεσός θα μπορούσε να είναι η μόνιμη λύση που αναζητούμε για τη δραστηριοποίηση των εταιρειών υδρογονανθράκων TOTAL, ENI και NOBLE, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος εκτιμά πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας θα οδηγήσει σε μια καθυστέρηση 3-4 μηνών για τη γεώτρηση της TOTAL.
 
Μιλώντας στη Λεμεσό, στο περιθώριο της ημερίδας του ΔΗΚΟ με θέμα "Το ενεργειακό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας", ο κ.Λακκοτρύπης ανέφερε πως τη Δευτέρα η επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού θα τεθεί ενώπιον των εταιρειών, καθώς και "μια παραίνεση στις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται στο λιμάνι Λάρνακας, και ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους".
 
"Είναι σημαντικό για εμάς να βρούμε μια μόνιμη λύση που θα δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον για τις εταιρείες, να ξέρουν από που θα λειτουργήσουν", ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος απαντώντας στις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι η Κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, είπε "εγώ δέχομαι ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να βρει μια μόνιμη λύση και θα τη βρει, αλλά δεν δέχομαι το ότι κρυβόμαστε πίσω από τον οποιονδήποτε".
 
Αν θα πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα θα πρέπει να το διαχειριστούμε με σοβαρότητα όλοι, τόνισε ο κ. Λακκοτρύπης, και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, από τη μια η αντιπολίτευση να λέει ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και θα πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες και από την άλλη, να ψηφίζουν τα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ενάντια στην παρουσία των εταιρειών στο λιμάνι της πόλης.
 
Ερωτηθείς ποιά προβλήματα ενδεχόμενα να προκύψουν από την καθυστέρηση των 3-4 μηνών, ανέφερε πως "κάθε μέρα που περνά είναι πολύ σημαντική για εμάς για να προχωρήσει το ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά από εκεί και πέρα, όπως ανέφερα και στον ΠτΔ, αυτές οι εβδομάδες καθυστέρησης είναι διαχειρίσιμες, νοουμένου ότι πλέον θα βρούμε μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε ξανά αυτό το πρόβλημα".
 
Είπε ακόμη πως ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα της πόλης να φιλοξενήσει τις εταιρείες υδρογονανθράκων, και πρόσθεσε ότι οι προθέσεις των εταιρειών θα διαφανούν στη συνάντηση της Δευτέρας.
   
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού τη Δευτέρα στο Κολόσσι
Ιατρική πράξη με αυστηρές προδιαγραφές τα ενέσιμα φαρμακευτικά προϊόντα-Παράνομες πρακτικές στην Κύπρο
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τ/κ περιουσιών-«Αποφασιστικό βήμα για ορθολογιστική διαχείριση»
Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Λεμεσό και Πάφο λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Συνάντηση Παναγιώτου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προσπάθειες να καταλήξουν σε συμφωνία για ΑΤΑ
Η Βουλή ψήφισε εναρμονιστικό νόμο για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων
Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας
Yπ. Παιδείας: Ιστορική τομή η ψήφιση της νομοθεσίας για ξενόγλωσσα προπτυχιακά
Α. Μιχαηλίδου: Δρομολογούνται λύσεις σε προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Λουκάς
Προσωρινή μετακίνηση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου