Ο Εφραίμ είχε κέφια (βίντεο)

Το πρώτο του ντέρμπι στη φετινή σεζόν κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-0, ισχυροποιώντας την παραμονή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Πρωταγωνιστής του αγώνα κρίνεται ο Γιώργος Εφραίμ, καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα των γαλαζοκίτρινων από ισάριθμες μπαλιές που προήλθαν από την δεξιά πλευρά όπως έκανε επιθέσεις ο ΑΠΟΕΛ.
 
Οι πράσινοι πέραν από κάποια πίεση μετά τα γκολ που δέχθηκαν, υστέρησαν σε σχέση και με το περασμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο ήταν νικηφόρο. Κάποιες επιλογές στην ενδεκάδα (Χριστοφή, Φυλακτού) δεν δικαίωσαν τον τεχνικό της Ομόνοιας.
 
Ο Γιώργος Εφραίμ επανήλθε στο σκοράρισμα μετά από τρεισήμισι μήνες, καθώς τελευταία φορά σκόραρε στην 8η αγωνιστική (26 Οκτωβρίου). Έφτασε τα πέντε εφτά τέρματα και είναι ο πρώτος Κύπριος σκόρερ, μαζί με τον Κούλλη Παύλου.
 
Πρόκειται για ιστορική νίκη για τους γαλαζοκίτρινους, μιας και ισοφάρισαν στις νίκες την Ομόνοια. Πλέον μετρούν από 44 νίκες, ενώ 45 ματς έληξαν ισόπαλα και σε ένα μηδενίστηκαν και οι δύο ομάδες.
 
Γρήγορο προβάδισμα
Ο ΑΠΟΕΛ έγινε το αφεντικό πολύ νωρίς στον αγώνα. Έλεγξε την κυκλοφορία της και μόλις στο 9’ βρήκε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ντε Βινσέντι σέντραρε και ο Εφραίμ ερχόμενος με φόρα έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
 
Και δεύτερο χτύπημα
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι καλύτερος στο παιχνίδι, με την Ομόνοια να βρίσκει τα πατήματά της μετά το 35’. Προτού γίνει απειλητική όμως, ο ΑΠΟΕΛ της έκοψε εντελώς το βήχα μιας και στο 42’ ο Γιαννιώτας κέρδισε την μπάλα από τον Χαφέζ και την γύρισε προς την περιοχή, με τον Εφραίμ αυτή τη φορά με το πόδι να σχηματίσει το 2-0.
 
 
Στη ρίζα του δοκαριού
Στο δεύτερο μέρος, η Ομόνοιας χωρίς να έχει άλλη επιλογή προσπάθησε να πιέσει τον ΑΠΟΕΛ για να αλλάξει τα δεδομένα όπως είχαν διαμορφωθεί στο πρώτο μέρος.
 
Οι επελάσεις προς την εστία των τυπικά γηπεδούχων όμως δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν είχε καθόλου λύσεις στο τελικό σουτ η Ομόνοια και έτσι ήταν δύσκολο να παραβιαστεί η εστία του ΑΠΟΕΛ.
 
Επιπλέον, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκοντας περισσότερους ανοιχτούς, στις αντεπιθέσεις έγινε πιο επικίνδυνος, με τον Ντε Βινσέντι να φτάνει κοντά στη διεύρυνση του σκορ. Η κεφαλιά του Αργεντινού στο 77’ βρήκε στη ρίζα του δοκαριού και πέρασε έξω, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 84’ βρέθηκε προ κενής εστίας, μετά την απόκρουση του Παναγή στο σουτ του Μοράις, αλλά δεν έκανε ιδανικό τελείωμα.
 
 
Δοκάρι στο 90+6'
Η μοναδική σοβαρή απειλή της Ομόνοιας ήταν στο 96', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Όρσουλιτς πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι.
 


13.02.2016 - ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 2-0 από apoelstigiotypa

 
 
H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): 
Πάρντο (52’ Βάτερμαν), Μιλάνοφ, Αμορίν, Μερκής, Καρλάο, Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Γιαννιώτας (81’ Βάντερ), Σωτηρίου (69’ Στίλιτς).
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Καρλίτος, Ρούνιε (73’ Όρσουλιτς), Ρομαρίκ, Χαφέζ, Φλορέσκου, Φυλακτού (58’ Μπεμπέ), Ασίς, Χριστοφή (46’ Εζέ), Μπαντιμπάνγκα, Σκέμπρι.
Σκόρερ: 9’, 42’ Εφραίμ
Κίτρινες: Γιαννιώτας, Μερκής / Ρούνιε, Χαφέζ (6η), Καρλίτος, Μπεμπέ
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου
Β’ Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου