Πως είδαν την ομιλία Αναστασιάδη οι εφημερίδες

H χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για το Κυπριακό, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων. Αναλόγως της γραμμής, την οποία ακολουθεί η κάθε εφημερίδα στο κυπριακό, είναι και ο τίτλος της. Είναι από τις φορές που η στάση κάθε έντυπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο εξώφυλλο του.
 
“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο “Οι συγκυρίες ανοίγουν δρόμο”, πως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, οι διεθνείς και περιφερειακές συγκυρίες είναι τέτοιες που βοηθούν στην επίτευξη λύσης.
 

 
Η εφημερίδα «Πολίτης» κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο «Απαιτείται χρόνος αλλά θα το λύσουμε», και κάνει λόγο για ιστορική ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Βουλή. Στέκεται στους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η ομιλία καθώς επίσης και στα «μηνύματα λύσης» που Προέδρου προς ε/κ και Τ/κ.
 

 
Η “Αλήθεια”, με τίτλο “`Έκλεισε στόματα”, αναφέρεται σε ιστορική ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
 

 
“Η Σημερινή”, με κύριο τίτλο “Αναμάσησε τα ίδια και τα γνωστά ο Πρόεδρος”, γράφει πως ελάχιστα διαφώτισε με τη χθεσινή ενημέρωση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Η “Χαραυγή”, με τίτλο “Επτά Πρόεδροι με ένα στόχο – τη ΔΔΟ”, αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής και γράφει πως μίλησε για την ανάγκη ενός “αξιοπρεπούς συμβιβασμού”, όπως είναι η Διζωνική, Διοκοινοτική Ομοσπονδία, για ένα κράτος με μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.
 

 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με τίτλο “Χρειάζεται ακόμη χρόνος πριν τα δημοψηφίσματα”, γράφει πως στην ομιλία του προς τους βουλευτές και τους πολίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για ιστορική ευθύνη.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP