Μπήκαμε στους στάβλους - φαντάσματα από τον καιρό των Άγγλων στην Αθαλάσσα

  Βρίσκονται απέναντι από την έπαυλη Αθαλάσσας και δίπλα από τις εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόκειται για στάβλους και αποθηκευτικούς χώρους  που κτίστηκαν το 1912 από τους Άγγλους  για φύλαξη και πώληση ζώων. Εδώ και δεκαετίες, τα εν λόγω κτίρια έχουν εγκαταλειφθεί και αποτελούν εστία μόλυνσης για την περιοχή. Ταυτόχρονα όμως, οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στα κτίρια δείχνουν και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο χρόνος στη στατικότητα τους.  «Απαγορεύεται η είσοδος επικίνδυνη οικοδομή».
 

 

 

Παρά την κακή κατάσταση που επικρατεί τόσο στα κτίρια όσο και στον περίγυρο τους , το Πανεπιστήμιου Κύπρου μελετά τρόπος εκμετάλλευσης των εντυπωσιακών κατά τα άλλα κτισμάτων.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με ξένους συμβούλους επεξεργάζονται τρόπους ανάπτυξης της πανεπιστημιούπολης. Στο πρόγραμμα αυτό, έχουν ενταχθεί και τα εν λόγω κτίσματα. Όπως αρμοδίως έχουμε ενημερωθεί, με την ολοκλήρωση της μελέτης θα κατατεθούν προτάσεις για ανάπτυξη όλης της περιοχής. Για τα συγκεκριμένα κτίρια θα πρέπει αρχικά μελετηθεί εάν βρίσκονται σε κατάσταση που θα μπορούν να αξιοποιηθούν και δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τους επισκέπτες. Πάντως στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον για εκμετάλλευση των κτιρίων με ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα είχε κατατεθεί πρόταση για μετατροπή του χώρου σε κέντρο Ιππασίας από ιδιώτη επενδυτή. Πρόταση ωστόσο η οποία απορροφήθηκε.  
 

 

 

 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Χατζηαποστόλου
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»