Του λείπουν τα πόδια... αλλά όχι η ψυχή (ΒΙΝΤΕΟ)

  Τον λένε Θανάση και είναι 8 χρονών. Κάποιοι από εσάς ίσως να τον γνωρίζετε. Γεννήθηκε χωρίς αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο. Γόνατα. Κι όμως, συναντώντας τον, δε μπορείς να μη θαυμάσεις τη δίψα και τη θέλησή του για ζωή. Την ενέργεια και το πάθος με το οποίο κλωτσά τη μπάλα παίζοντας με τ’ αδέλφια του.   

 

 


Η ζωή του Θανάση άλλαξε πριν από 5 χρόνια. Έγινε ένα από τα «τυχερά» παιδιά, που μέσω του ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, εστάλη για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Shriners στη Μασαχουσέτη. Αφού υποβλήθηκε σε μια μεγάλη εγχείρηση, όπου του ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα, κάθε ενάμιση χρόνο, επιστρέφει στην Αμερική, όπου οι γιατροί αντικαθιστούν τα τεχνητά του μέλη με καινούργια. Αυτό, θα γίνεται μέχρι να ενηλικιωθεί και διαμορφωθεί ο σωματότυπος του. Ο ίδιος το ξέρει... δεν παραπονιέται. Έχει τεράστια θέληση και υπομονή που εντυπωσιάζει ακόμα και τους γιατρούς του!
 Σε λίγες μέρες ο Θανάσης θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική. Οι γονείς του δεν τον συνόδεψαν ποτέ. Είναι πλανόδιοι πωλητές φρούτων που προσπαθούν αξιοπρεπώς να ζήσουν την οικογένειά τους, έχοντας άλλα 3 ανήλικα παιδιά. Θα ταξιδέψει όπως και τις προηγούμενες φορές με τον παππού του.

Σύμφωνα με τους γονείς του Θανάση,  Αντώνη και Αναστασία Καρδαμίλη, η στήριξη του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκινητική. Ωστόσο, οι οικονομικές ανάγκες εξακολουθούν να υφίστανται, έχοντας ένα παιδί όπως ο Θανάσης που μέχρι τα 20 του χρόνια θα πρέπει κάθε ενάμιση χρόνο  να ταξιδεύει στην Αμερική για να αντικαθιστά τα τεχνητά μέλη με καινούργια. Εκτός από τα ιατρικά έξοδα,  τα εισιτήρια, η διαμονή και η σίτιση, καλύπτονται αποκλειστικά από την οικογένειά του.

Οι γονείς του μικρού Θανάση εκφράζουν την τεράστια ευγνωμοσύνη τους προς τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την οικογένειά τους στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, παρακαλώντας όλους να μείνουν στο πλευρό τους.

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν:
Αριθμός Λογαριασμού 30049-41-00391-5 (Ο Λογαριασμός ανήκει στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Βορόκληνης, Σ.Κ.Ε)
Αντώνης Καρδαμίλης (πατέρας Θανάση) 96 289136
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας