ΝΑΤΟ, Κομισιόν και Frontex συντονίζονται για το μεταναστευτικό

Κοινή συνάντηση θα έχουν ο αρμόδιος για το προσφυγικό Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ και ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, με σκοπό τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των τριών οργανισμών στο μεταναστευτικό και στον απόηχο της απόφασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για καταρχήν πραγματοποίηση επιχειρήσεων κοντά στην τουρκική ακτογραμμή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex, o οργανισμός έχει ήδη διαθέσει 15 σκάφη επιτήρησης για περιπολίες και 775 αξιωματικούς και συνοδευτικό προσωπικό στα ελληνικά νησιά, ως τμήμα της δύναμης ταχείας επέμβασης Ποσειδών.

"Δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τα μέλη του, ώστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες που κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ από την λαθροδιακίνηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex με αφορμή τη συνάντηση. "Προφανώς και διασφαλίζουμε ότι οι πράξεις μας θα συνεχίσουν να διέπονται από σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στους 11 οι τραυματίες από την τρελή πορεία του ηλικιωμένου στην Κοπεγχάγη
Η Ινδία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις πακιστανικές αερογραμμές
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων
Ο ράφτης του Πάπα ετοιμάζει άμφια σε όλα τα νούμερα για να μην πέσει έξω
Η συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά δεν διευκρινίζει αν η Ουάσινγκτον θα επωφεληθεί
Ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε πλήθος στην Κοπεγχάγη-Πέντε τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αερόστατα συγκρούστηκαν στον αέρα-Ούρλιαζαν οι επιβάτες στο καλάθι
Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά ακόμη και εντός της ημέρας η Ουκρανία
Σκληρό μπρα ντε φερ με δασμούς-Απειλές και… υποχωρήσεις από Τραμπ και Σι, τα εκατέρωθεν μηνύματα