Συνεχίζεται η προώθηση φορολογικών κινήτρων και ελαφρύνσεων

Εξερχόμαστε από το μνημόνιο, στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας επειδή έχουμε επανακτήσει την αξιοπιστία μας ως χώρα και ως οικονομία, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως κατεύθυνση και προσανατολισμός του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα είναι η συνέχιση της προώθησης φορολογικών κινήτρων, ελαφρύνσεων και εκσυγχρονισμού του φορολογικού πλαισίου.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης την Τετάρτη, που διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ στο κτήριο της Ελληνικής Τράπεζας με θέμα “Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών και του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο”, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δύο λέξεις κλειδιά που καθορίζουν την προοπτική και το μέλλον του τομέα των επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και τόνισε πως “η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία δεν είναι κούφια λόγια, δεν κερδίζονται με τα συνθήματα και τις εύκολες λύσεις”, αλλά “κερδίζονται με αξιόπιστες πολιτικές, με αξιόπιστη εποπτεία και ρύθμιση είτε του τομέα του τραπεζικού, είτε του τομέα του ασφαλιστικού είτε του τομέα του επενδυτικού”.
 
“Η εποπτεία και η ρύθμιση του τομέα είναι συνώνυμη της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που είναι συνώνυμη με την επιτυχία”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “αξιοπιστία διασφαλίζεται όταν τα δημόσια οικονομικά είναι σε υγιή κατάσταση, αποτρέποντας και αποκλείοντας την προοπτική διατάραξης του φορολογικού συστήματος και επιβολής φορολογικών επιβαρύνσεων”.
 
Αντίθετα, υγιή και ισοσκελισμένα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, “σημαίνει ή επιτρέπουν στο κράτος μας να συνεχίσει να εξετάζει και να προωθεί φορολογικά κίνητρα, ελαφρύνσεις, συνεχή εκσυγχρονισμό του φορολογικού μας πλαισίου που ήδη ξεκινήσαμε από την περσινή χρονιά ενώ η Κύπρος ήταν ακόμη σε μνημόνιο”.
 
Αυτή θα είναι ή είναι η κατεύθυνση και προσανατολισμός μας ως οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και για το επόμενο διάστημα, επισήμανε.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ
Μόνο οι άνω των 100 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους
Ο Ταταρ ισχυρίζεται ότι τα υποτιθέμενα εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι»
Επαφές Προέδρου με Τ/κ ένα βήμα πριν την Γενεύη-Διαβεβαιώσεις ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Ακυρώνουν το πτυχίο Ιμάμογλου για να μην κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος-Πατούν σε μεταγραφή στα κατεχόμενα
Πώς αποτιμούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές τους σχεδιασμούς για ενιαία αμυντική πολιτική-Προσδοκίες και επιφυλάξεις