Συνεχίζεται η προώθηση φορολογικών κινήτρων και ελαφρύνσεων

Εξερχόμαστε από το μνημόνιο, στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας επειδή έχουμε επανακτήσει την αξιοπιστία μας ως χώρα και ως οικονομία, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως κατεύθυνση και προσανατολισμός του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα είναι η συνέχιση της προώθησης φορολογικών κινήτρων, ελαφρύνσεων και εκσυγχρονισμού του φορολογικού πλαισίου.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης την Τετάρτη, που διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ στο κτήριο της Ελληνικής Τράπεζας με θέμα “Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών και του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο”, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δύο λέξεις κλειδιά που καθορίζουν την προοπτική και το μέλλον του τομέα των επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και τόνισε πως “η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία δεν είναι κούφια λόγια, δεν κερδίζονται με τα συνθήματα και τις εύκολες λύσεις”, αλλά “κερδίζονται με αξιόπιστες πολιτικές, με αξιόπιστη εποπτεία και ρύθμιση είτε του τομέα του τραπεζικού, είτε του τομέα του ασφαλιστικού είτε του τομέα του επενδυτικού”.
 
“Η εποπτεία και η ρύθμιση του τομέα είναι συνώνυμη της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που είναι συνώνυμη με την επιτυχία”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “αξιοπιστία διασφαλίζεται όταν τα δημόσια οικονομικά είναι σε υγιή κατάσταση, αποτρέποντας και αποκλείοντας την προοπτική διατάραξης του φορολογικού συστήματος και επιβολής φορολογικών επιβαρύνσεων”.
 
Αντίθετα, υγιή και ισοσκελισμένα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, “σημαίνει ή επιτρέπουν στο κράτος μας να συνεχίσει να εξετάζει και να προωθεί φορολογικά κίνητρα, ελαφρύνσεις, συνεχή εκσυγχρονισμό του φορολογικού μας πλαισίου που ήδη ξεκινήσαμε από την περσινή χρονιά ενώ η Κύπρος ήταν ακόμη σε μνημόνιο”.
 
Αυτή θα είναι ή είναι η κατεύθυνση και προσανατολισμός μας ως οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και για το επόμενο διάστημα, επισήμανε.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα