Κομπίνα που θα ζήλευε και ο Αλ Καπόνε έστησε καθολικός κληρικός

Aπάτη ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ έστησε υψηλόβαθμος Ιταλοαργεντινός καθολικός κληρικός, ο Πατρίτσιο Μπενβενούτι, 54 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο Μπολτσάνο της βόρειας Ιταλίας.
 
Μεγάλο μέρος των χρημάτων προήλθαν από ηλικιωμένους, τους οποίος ο πατέρας Μπενβενούτι είχε πείσει ότι έπρεπε να στηρίξουν σειρά αγαθοεργιών. «Τα χρήματα, αντί να βοηθήσουν την φιλανθρωπική του οργάνωση Kepha, κατέληγαν σε μηχανισμό για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο εκμεταλλευόταν σειρά εταιριών στην Ιταλία και στο εξωτερικών», όπως γράφει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στην ηλεκτρονική της έκδοση.
 
Συνολικά, έπεσαν θύματα της απάτης 400 άτομα, στην Ιταλία, στην Γαλλία και στο Βέλγιο. Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε, μεταξύ των άλλων, σε κατάσχεση πολυτελέστατης έπαυλης στο Πιομπίνο, κοντά στην πόλη Λιβόρνο της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και αρχαιολογικού χώρου, τον οποίο ο καθολικός υψηλόβαθμος κληρικός είχε καταφέρει να εξασφαλίσει στον Σελινούντα της Σικελίας.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπενβενούτι, μαζί με φίλο του χρηματιστή, έπεισε δεκάδες άτομα να επενδύσουν εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν χρηματιστική εταιρία που τους υποσχόταν τόκους της τάξης του 7%.
 
Η όλη έρευνα μπόρεσε να ξεκινήσει και να εξελιχθεί χάρη σε καλόγρια, η οποία επί δεκαετίες ήταν και η γραμματέας του Ιταλοαργεντινού ιερέα. Εκείνη, ελέγχοντας τους λογαριασμούς του, κατάλαβε ότι είχε υπεξαιρέσει αστρονομικά ποσά και αποφάσισε να το καταγγείλει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
 

Δειτε Επισης

Μαζική διακοπή ρεύματος σε βαλκανικές χώρες εν μέσω καύσωνα
Politico: Τι να περιμένουμε από μια πιθανή Κυβέρνηση Λεπέν στη Γαλλία
Αλλάζουν οι ισορροπίες στο EK-Οι Φιλελεύθεροι του Μακρόν είναι πλέον 4η δύναμη, 3ο το ECR της Μελόνι
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Σ. Κυριακίδου: Iστορική ευκαιρία εξάλειψης καρκίνου τραχήλου της μήτρας η συμφωνία για εμβολιασμούς
Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει άλλη μια Γάζα»
Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα