Η Κύπρος υποδέχεται τους πρώτους δικαιούχους μετεγκατάστασης προσφύγων

Την πρώτη ομάδα ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος μετεγκατάστασης δικαιούχων προστασίας από την Ελλάδα υποδέχεται σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών για διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και της ενίσχυσης των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, έξι άτομα, τα οποία υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, θα αφιχθούν σήμερα στην Κύπρο, στο πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων της Δημοκρατίας για υποστήριξη της Ελλάδας σε σχέση με τη διαχείριση των υπέρμετρων μεταναστευτικών ροών που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεματολόγιο, το οποίο συμφωνήθηκε σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, τα Κράτη Μέλη έχουν κληθεί να συνδράμουν ενεργά στις προσπάθειες που καταβάλλονται. Στη βάση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεσμευτεί να υποδεχθεί συνολικά 509 άτομα, μέχρι το τέλος του 2017, ως έμπρακτη έκφραση της υποστήριξης προς τα Κράτη Μέλη της πρώτης γραμμής.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και η επικεφαλής του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Κύπρο, θα υποδεχθούν τους δικαιούχους του προγράμματος μετεγκατάστασης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»