Έκλεισε η ημερομηνία που «σφραγίζει» το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στην Πινδάρου για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα μέσα Μαρτίου αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις έξι εκλογικές περιφέρειες.  
 
Με βάση τον προγραμματισμό, στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις (όπου αυτό κριθεί τελικά αναγκαίο ανάλογα με το επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον) , ενώ στις 5 Απριλίου αναμένεται να γίνει η επικύρωση των τελικών ψηφοδελτίων από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.
 
Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο σε μια συνεδρία, κατά την οποία πρόκειται να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες για τις βουλευτικές εκλογές.   
 
Σφαγή για την επικράτηση…
 
Πάντως, πραγματική σφαγή βρίσκεται σε εξέλιξη από τους ενδιαφερόμενους για κατάληψη μιας θέσης στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.  Όπως και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του έγραψε ο «Ρεπόρτερ», η πρόσθεση του Αβέρωφ Νεοφύτου να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει το καταστατικό του κόμματος για ποσόστωση (συμμετοχή γυναικών και ατόμων ηλικίας κάτω των 45 ετών στα ψηφοδέλτια), αξιοποίηση του δικαιώματος του για αριστίνδην υποψήφιους (οκτώ παγκύπρια), αλλά και για συνεργαζόμενες υποψηφιότητες, ενισχύει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε αυτούς που για να βρεθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία των επαρχιακών εκλογικών συνελεύσεων. Και αυτό καθώς όσοι και όσες θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια μέσω των ποσοστώσεων, ως αριστίνδην ή ως συνεργαζόμενοι, εξασφαλίζουν αυτόματα θέση.   
 
Εκλογές για τα ψηφοδέλτια

Όπως έχει προαναφερθεί, το τελικό ξεκαθάρισμα θα γίνει στις Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις, αλλά πάντοτε στο τέλος με την έγκριση του Πολιτικού Γραφείου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, σίγουρα θα διενεργηθούν εσωκομματικές εκλογές σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου. Από την άλλη, βάσει επίσης των υφιστάμενων ενδείξεων, στις εκλογικές περιφέρειες Πάφου και Κερύνειας, ίσως τελικά να μην χρειαστούν Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις, μιας και το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον δεν είναι ανάλογο με τις υπόλοιπες επαρχίες. Πάντως, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στα συλλογικά όργανα του κόμματος αφήνει να εννοηθεί ότι στο τέλος της ημέρας θα χρειαστούν Εκλογικές Συνελεύσεις για όλες τις επαρχίες.
 
maria.stylianou@imhbusiness.com
 

 
 
 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»