Oλοκληρώθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων στην δίκη του Ρίκκου

Η μαρτυρία που έχει προσκομιστεί είναι αρκετή για να αποδείξει, στον απαιτούμενο βαθμό, τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων εναντίον όλων των κατηγορουμένων, σημειώνει στη γραπτή αγόρευση του ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου, σε σχέση με την ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».
Με την αγόρευση της Κατηγορούσας Αρχής ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων.
Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.
Το Κακουργιοδικείο όρισε την 18η Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, για υποβολή τυχόν διευκρινιστικών ερωτήσεων προς τις δύο πλευρές. Την ίδια μέρα, το δικαστήριο θα ορίσει νέα ημερομηνία για ανακοίνωση της ενδιάμεσης απόφασης του ως προς το κατά πόσον υπάρχει ή όχι «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» και αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που προσάπτονται εναντίον των κατηγορουμένων με βάση τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του.
Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και οι δικηγόροι τους θα έχουν το δικαίωμα να κλητεύσουν μάρτυρες υπεράσπισης.
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο κ. Στεφάνου παρέθεσε τα κύρια σημεία της γραπτής αγόρευσής του σε απάντηση στα όσα υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δική τους αγόρευση για να πείσουν το δικαστήριο ότι δεν απεδείχθη εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των πελατών τους.


 

Δειτε Επισης

Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση