Ψήφισμα υπέρ της συνέχισης της Συμφωνίας Σένγκεν

Ψήφισμα υπέρ της συνέχισης της Συμφωνίας Σένγκεν που αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και η οποία περιλαμβάνει σήμερα 26 χώρες (εκ των οποίων 22 είναι μέλη της ΕΕ), υιοθέτησε σήμερα η Σύνοδος ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ΕΕΤΠ στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση του ψηφίσματος είναι αποτέλεσμα της τρέχουσας έκτακτης κατάστασης και των απειλών που επικρατούν στο χώρο χωρίς εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης, λόγω της μετανάστευσης και του μεγάλου αριθμό προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά σε ευρωπαϊκά εδάφη.
Η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με το ψήφισμα αυτό, επισημαίνει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία και η κατάργηση των εσωτερικών συνόρων συνιστούν θεμελιώδη επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τα οποία όχι μόνο έχουν σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και εδαφικό αντίκτυπο, αλλά έχουν και σημαντική συμβολική αξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της.
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, υιοθετήθηκε γνωμοδότηση για τον ‘τουρισμό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ηλικιωμένων’, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία και την ενδεχόμενη ενίσχυση της οικονομίας των περιφερειών, υπενθυμίζοντας ότι οι ηλικιωμένοι συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο δυναμικό αγοράς. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ηλικιωμένοι διατρέχουν τον κίνδυνο
της κοινωνικής απομόνωσης, πιστεύει ότι ο τουρισμός τους προσφέρει την ευκαιρία να καλλιεργήσουν νέες κοινωνικές επαφές.


  

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP