Τη Βουλγαρία επισκέπτεται ο Επίτροπος ΕΕ για τη μετανάστευση

Επίσκεψη στη Σόφια πραγματοποιεί σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Borisov, την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κα Bachvarova και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Mitov.
Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Στη συνέχεια o Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου, με την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κα Bachvarova, ανέφερε ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε μία στρατηγική θέση και διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις τρέχουσες προκλήσεις. Οφείλει, τόνισε, να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα σεβόμενη απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Προς στιγμήν, οι ροές προς τη Βουλγαρία είναι περιορισμένες, αλλά γνωρίζουμε ότι οι μεταναστευτικές διαδρομές αλλάζουν.
 Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων και ότι η Βουλγαρία έχει μια στρατηγική θέση ως γειτονική χώρα με την Τουρκία και με τη Σερβία.
 Επεσήμανε ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης πρέπει να υλοποιείται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και απηύθυνε εύσημα προς τη Βουλγαρία για την προληπτική πολιτική της στο ζήτημα αυτό.
 Ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 91 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικών Υποθέσεων για την περίοδο 2014-2020 για να ενισχυθεί η Βουλγαρία στην κοινή προσπάθεια των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας