Τη Βουλγαρία επισκέπτεται ο Επίτροπος ΕΕ για τη μετανάστευση

Επίσκεψη στη Σόφια πραγματοποιεί σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Borisov, την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κα Bachvarova και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Mitov.
Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Στη συνέχεια o Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου, με την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κα Bachvarova, ανέφερε ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε μία στρατηγική θέση και διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις τρέχουσες προκλήσεις. Οφείλει, τόνισε, να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα σεβόμενη απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Προς στιγμήν, οι ροές προς τη Βουλγαρία είναι περιορισμένες, αλλά γνωρίζουμε ότι οι μεταναστευτικές διαδρομές αλλάζουν.
 Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων και ότι η Βουλγαρία έχει μια στρατηγική θέση ως γειτονική χώρα με την Τουρκία και με τη Σερβία.
 Επεσήμανε ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης πρέπει να υλοποιείται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και απηύθυνε εύσημα προς τη Βουλγαρία για την προληπτική πολιτική της στο ζήτημα αυτό.
 Ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 91 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικών Υποθέσεων για την περίοδο 2014-2020 για να ενισχυθεί η Βουλγαρία στην κοινή προσπάθεια των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Δειτε Επισης

Politico: Τι να περιμένουμε από μια πιθανή Κυβέρνηση Λεπέν στη Γαλλία
Αλλάζουν οι ισορροπίες στο EK-Οι Φιλελεύθεροι του Μακρόν είναι πλέον 4η δύναμη, 3ο το ECR της Μελόνι
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Σ. Κυριακίδου: Iστορική ευκαιρία εξάλειψης καρκίνου τραχήλου της μήτρας η συμφωνία για εμβολιασμούς
Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει άλλη μια Γάζα»
Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα
Ένας νεκρός και πάνω από 200 τραυματίες σε διαμαρτυρίες για φόρους στη Κένυα