Σε καλό επίπεδο σε σχέση με τους στόχους, βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, δήλωσε ο Ιωνάς Νικολάου

Στον περιορισμό των δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος, στην εξιχνίαση αδικημάτων που έχουν να κάνουν με την παράνομη χρήση πιστωτικών καρτών, στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της ηχορύπανσης με τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και στην αύξηση του ελέγχου για τις τροχαίες παραβάσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε, σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Νικολάου είπε ότι “προχωρά καλά και αυτή η Αστυνομική Διεύθυνση όσον αφορά την εφαρμογή και επιτυχία των στόχων, έχοντας, μάλιστα, πετύχει περιορισμό των δραστηριοτήτων κυρίως του οργανωμένου εγκλήματος, μέσα από συστηματικούς ελέγχους και από συγκεκριμένα μέτρα που έχουν λάβει”, προσθέτοντας ότι από τα τρία παράνομα καζίνο, τα οποία λειτουργούσαν στην περιοχή, στις 9 Φεβρουαρίου εκδόθηκε διάταγμα για να κλείσει και το τρίτο, οπότε συνεχίζει ο έλεγχος όσον αφορά τον στόχο μας αυτό”.
Ο κ. Νικολάου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι τους επόμενους δύο – τρεις μήνες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για να προχωρήσει η διαδικασία της ανέγερσης της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, η οποία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2018, ώστε η Διεύθυνση της περιοχής να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές κτήριο και να μπορεί να λειτουργήσει με πιο ορθολογιστικό τρόπο.
Επιπλέον, ο κ. Νικολάου είπε ότι έγινε συζήτηση αναφορικά με τα φαινόμενα λαθροθηρίας στην περιοχή, καθώς και για τις τροχαίες παραβάσεις, επισημαίνοντας ότι παρουσιάζεται μείωση των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, ενώ υπάρχει αύξηση των θανατηφόρων συγκρούσεων, τα οποία παρατηρούνται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο και πρόσθεσε ότι “δόθηκαν οδηγίες να αυξηθούν οι έλεγχοι για τις τροχαίες παραβάσεις και να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων”.  

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ