Μια ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας για τον μικρό Λάμπρο από το Δάλι

Mια ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες για να στηρίξει τον 4χρονο Λάμπρο, ο οποίος αντιμετωπίζει εκ γενετής σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκε με την ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis. 

Ανώνυμοι εθελοντές από Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Φιλαδέλφεια, κρατικές υπηρεσίες, Εκκλησία, πρεσβείες έχουν ενωθεί με στόχο να στηρίξουν τον μικρό Λάμπρο από το Δάλι, ο οποίος από τις 28 Δεκεμβρίου έχει μεταφερθεί από το Ισραήλ όπου βρισκόταν, σε εξειδικευμένο κέντρο στη Φιλαδέλφεια, αρχίζοντας μια σειρά από δύσκολες και υψηλού ρίσκου επεμβάσεις που στοχεύουν στον περιορισμό διαρροής και έλεγχο υγρών από το λεμφικό σύστημα των εσωτερικών οργάνων και συνάμα κάποιες θεραπείες για βελτίωση του σπάνιου παθολογικού του προβλήματος.

 

Ο επικεφαλής ιατρός Yoav Dori, MD, PhD του CHOP και η ομάδα του, ο οποίος είναι ο μοναδικός ανά τον κόσμο ο οποίος έχει τα μέσα και την τεχνική στην υλοποίηση αυτής της επέμβασης έχει δηλώσει ότι η είναι μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Ο Λάμπρος μάχεται για άλλη μια δύσκολη και άνιση μάχη. Στο πλευρό του είναι όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς του ενώ η μικρή εξάχρονη αδελφή του Λίζα, του στέλνει καθημερινά την αγάπη και την στήριξή της. Ο Λάμπρος έχει αγκαλιαστεί από την αγάπη όλου του κόσμου.

Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και πρωτοφανή περίπτωση. Τόσο Λάμπρος όσο και οι γιατροί δίνουν καθημερινά μάχη για βελτίωση της υγείας του.

Οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειας εξακολουθούν να υφίστανται και για αυτό το λόγο όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους φίλους της οικογένειας, οι οποίοι διαχειρίζονται και τη σελίδα "Εθελοντική Ομάδα Στήριξης μικρού Λάμπρου" στο facebook, ενημερώνοντας συνεχώς  για την κατάσταση της υγείας του. 

Μαρία 96394452
Σταλω 99963061
Φεβρωνια 99798123
Σπύρος 99144071

 

 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα