Αφεντικό… για τετράδα

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην 4άδα του κυπέλλου απέκτησε ο Απόλλωνας, ο οποίος με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε 2-0 την ΑΕΛ στο πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων.

 
Οι γαλαζοκίτρινοι στο ντεμπούτο του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο της ομάδας κοίταξαν περισσότερο την αμυντική τους διάταξη έχοντας κατά νου ότι υπάρχει και ρεβάνς.


 


Δύο καλές φάσεις
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες ήταν κυρίως επιφυλακτικές με την εστία τους, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες είναι ελάχιστες. Ουσιαστικά, μόλις δύο περιπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν κραυγαλέες ευκαιρίες.
 
Η πρώτη στο 7’ για λογαριασμό του Απόλλωνα, όταν ο Ντα Σίλβα επιχείρησε το σουτ, με τον Ντεγκρά να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα η οποία βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αργεντινός πορτιέρο την πρόλαβε μπροστά από τον Μαγκλίτσα, ο οποίος ήταν έτοιμος να την σπρώξει στα δίχτυα.
 
Στο 45+1’ η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως ο Κουταντέρ από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

 

 

Ίδια εικόνα
Το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και στο μεγαλύτερο στάδιο του δεύτερου ημιχρόνου, τουλάχιστον μέχρι το 80’. Η μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν στο 71’, όταν ο Σιέλης με κεφαλιά από κοντά δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

 

 
Κυανόλευκο τρίλεπτο
Οι ισορροπίες άλλαξαν μετά το 80’, με τον Απόλλωνα να έχει ένα δαιμονιώδη τρίλεπτο, στη διάρκεια του οποίου πέτυχε δύο τέρματα. Το 1-0 έγινε στο 81’ με τον Γκιέ εντελώς αμαρκάριστος να αξιοποιεί την καλή σέντρα του Στογιάνοβιτς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, δύο λεπτά αργότερα (83’), ο Σλάβτσεφ με ένα δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντεγκρά γράφοντας το 2-0, που δίνει ισχυρό προβάδισμα στον Απόλλωνα ενόψει της ρεβάνς.

 

 

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ):
Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρ, Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάτσεφ, Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα (86' Μέζκα), Βασιλείου (74' Παπουλής), Μάγκλιτσα (69' Γκιέ Γκιέ).
ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράδε, Ρομπέρ, Σοάρες, Κουταντέρ, Φέλτσερ, Μέσκα (85' Οχένε), Σαρδινέρο (55' Αγκάνοβιτς), Πίεχ (67' Ντίνα).
Σκόρερ: Γκίε Γκίε 81', Σλάβτσεφ 84'
Κίτρινες: Αγγελή, Στογιάνοβιτς (2η) / Φέλτσερ, Μέσκα, Αϊρόσα, Σοάρες (2η)
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Α' Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
Β' Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου
4ος: Νικόλας Αθανασίου
Παρατηρητής: Φρίξος Πέτρου