Ο Καϊάφας αγχώνει τον ΑΠΟΕΛ (video)

Στο Τσίρειο την επόμενη Τετάρτη (17/02, 16:00) θα κριθεί η πρόκριση στην ημιτελική φάση ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Άρη, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση στο ΓΣΠ εξήλθαν ισόπαλοι 1-1.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα – ένεκα και του ερχόμενου ντέρμπι με την Ομόνοια στο πρωτάθλημα – είχαν την κατοχή της μπάλας όμως βρήκαν λίγες οι ευκαιρίες.
 
Ο Άρης στο ντεμπούτο του Καϊάφα με αμυντικός κυρίως προσανατολισμούς κατάφερε να ανοίξει το σκορ και, αν και ισοφαρίστηκε, να πάρει ένα καλό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην έδρα του.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 77' ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Αντωνιάδης και ήδη είχαν πραγματοποιηθεί οι τρεις αλλαγές.
 
Όλα τα λεφτά
Το τρίλεπτο (15’-18’) έκρυβε τις πιο τρομερές συγκινήσεις (λόγω τερμάτων). Ο Άρης επέφερε ψυχρολουσία στο ΓΣΠ, όταν στο 15’ ο Μαραγκουδάκης «σέρβιρε» και ο Ράντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού.
 
 

 


Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν άμεση την απάντηση, καθώς στο 17’ η μπάλα μετά από ανατροπή του Εφραίμ από τον Μποργκ στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο σπεσιαλίστας στο είδος, Καβενάνγκι, δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη κάνοντας το 1-1.
 
Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, αφού παρά τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας από πλευράς ΑΠΟΕΛ, μόνο σε μία περίπτωση απειλήθηκε η εστία του Νουρεντινόσκι στο 42’ στην προσπάθεια του Αντωνιάδη, ο οποίος σήμερα επιλέχθηκε στο κέντρο, πλάι στον Μοράις.

 

 

 
Έπεσε εντελώς ο ρυθμός
Οι χώροι προς την εστία του Άρη έκλεισαν σχεδόν εντελώς στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να μην βρίσκουν τη λύση για να απειλήσουν και να σκοράρουν ένα τέρμα.
 
Το 1-1 παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τον Άρη να φεύγει από το ΓΣΠ με ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΓΣΠ και την πρόκριση να κρίνεται σε μία βδομάδα στο στάδιο της Λεμεσού.

 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια):
 Πάρντο, Αμορίν, Αστίθ, Σέρτζιο, Μιλάνοφ, Αντωνιάδης, Μοράις, Εφραίμ (67' Ντε Βινσέντι), Χαραλαμπίδης, Στίλιτς (74' Βάντερ), Καβενάγκι (57' Σωτηρίου).
Άρης (Κώστας Καϊάφας): Νουρεντινόσκι, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Γκονζάλες (60' Μπρεντέσκου), Ράντι (77' Μαλεκκίδης), Χαραλάμπους, Παναγή, Κυριάκου, Μποργκ, Κύπρου (90' Ράνος), Μαραγκουδάκης.
Σκόρερ: Καβενάγκι 18' πεν. / Ράντι 15'
Κίτρινες: Ευσταθίου, Παναγή, Μαραγκουδάκης / Αμορίν, Ντε Βινσέντι
Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Α' Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου
Β' Βοηθός: Παύλος Γεωργίου
4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου
Παρατηρητής: Άνθιμος Παπαχαραλάμπους