Αντρέας Θεμιστοκλέους: «Ήρθε η ώρα να μιλήσω»

«Σήμερα έφτασε στο τέλος της μια απίστευτη ιστορία και για εμένα και την οικογένεια μου», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Θεμιστοκλέους μετά την άρση της ασυλίας του από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Στην δήλωση του επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα πως σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει θα αναφερθεί τόσο στο ζήτημα των τροχαίων παραβάσεων όσο και σε άλλα.
Αναλυτική η δήλωση του:
«Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάσισε την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να εκδικαστούν οι κατ’ ισχυρισμό εναντίον μου τροχαίες παραβάσεις σε Επαρχιακό Δικαστήριο.
Δηλαδή, να δικαστώ όπως καθημερινά δικάζονται για τροχαίες παραβάσεις δεκάδες άλλοι πολίτες και να έχω την ίδια με αυτούς αντιμετώπιση, την ίδια μεταχείριση και βεβαίως το ίδιο με αυτούς δικαίωμα για να υπερασπιστώ τον εαυτόν μου.
Αρχική και διαρκής μου θέση ήταν να μην υποβάλω ένσταση στην αίτηση του Γ.Ε, τονίζοντας ότι αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν ισοδυναμεί είτε με αποδοχή των στοιχείων της αίτησης του είτε με παραδοχή του κατηγορητηρίου της.
Απόλυτα σεβόμενος τη διαδικασία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κι εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης, συνειδητά επέλεξα να μην τοποθετηθώ επί του θέματος. Τώρα που η διαδικασία ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε η απόφαση, θεωρώ ότι επέστη ο χρόνος για να μιλήσω δημοσίως.
Προς τούτο, σας ενημερώνω ότι εντός των επομένων ημερών θα καλέσω δημοσιογραφική διάσκεψη και θα τοποθετηθώ αναλυτικά για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα.
Αυτό, το οφείλω πρωτίστως στην αλήθεια, το οφείλω στον λαό, το οφείλω στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, του οποίου έχω τη μεγάλη τιμή να ζητώ ανανέωση της εμπιστοσύνης και της εντολής του, για να συνεχίσω να είμαι ένας εκ των βουλευτών του».
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα