Σιωπηλή κραυγή από τους ποδοσφαιριστές για τους θανάτους στο Αιγαίο

Στις 29 Ιανουαρίου οι ποδοσφαιριστές των ΑΕΛ και Αχαρναϊκού, προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία με την έναρξη της αναμέτρησης για τη 17η αγωνιστική της Football League, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τη φίλαθλη κι όχι μόνο κοινή γνώμη για το φλέγον κοινωνικό ζήτημα των θανάτων στο Αιγαίο.
 
Η κίνηση αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία αφιέρωσε ένα άρθρο στη συγκινητική αυτή κίνηση των παικτών.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο αγώνας καθυστέρηση λόγω αυτής της συμβολικής κίνησης και τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει γίνει η κύρια πύλη για τους πρόσφυγες που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο, μέσω επικίνδυνων θαλάσσιων περασμάτων σε μικρά σκάφη».

 
Η Guardian υπενθυμίζει επίσης την πρόσφατη τραγωδία με τους 33 νεκρούς πρόσφυγες που πνίγηκαν αφού το σκάφος τους ναυάγησε ενώ προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

 

Πηγή: huffigton post

Δειτε Επισης

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου-Επιστρέφει στη φυλακή
Στη φυλακή τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Μάτι
Ποινές φυλάκισης έως 240 χρόνια αλλά μόλις πέντε εκτιτέα στους δέκα ένοχους για την πυρκαγιά στο Μάτι
Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών η Εισαγγελέας
Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των Τούρκων που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ
Στο εδώλιο ο 39χρονος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-Συγκινεί η έκκληση της μητέρας της
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα-Σεισμός μεγέθους 5,1 στην Κρήτη
Συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ
Συγκρατημένα αισιόδοξη η Αθήνα για τις συνομιλίες στο Κάιρο για το μέλλον της Μονής Σινά
Ένοχοι οι δέκα από 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-«Ντροπή, μας διέλυσαν τα σπίτια κι εσείς το ίδιο»