Ελπίδες για διακοπή της στάσης εργασίας των γιατρών

Φως για διακοπή  της στάσης εργασίας των κυβερνητικών Ιατρών  που ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί, ενδέχεται να βγει από την Επιτροπή Οικονομικών, η οποία δεν θα συζητήσει  όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος.
Η εξέλιξη προέκυψε μετά την απόφαση  του ΔΗΚΟ να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Πάντως οι γιατροί διαμηνύουν πως αναβολή της συζήτησης δεν τους ικανοποιεί και αναμένουν ολική απόσυρση της πρόταση.
 
Δήλωση Υπουργού Υγείας ως προς την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών για κυβερνητικούς ιατρούς
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τα κόμματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος για την απόφασή τους όπως αποσύρουν την πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από την Επιτροπή Οικονομικών και από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη.
 
Συνεπεία της πιο πάνω απόφασης, απευθύνω έκκληση προς τους κυβερνητικούς ιατρούς όπως ανταποκριθούν στην εν λόγω κίνηση αναστέλλοντας άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και παρέχοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους, σε κλίμα νηφαλιότητας, την ευκαιρία όπως εξετάσουμε από κοινού τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας.

 
 
 

Δειτε Επισης

Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν