«Φάντασμα» το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (φωτογραφίες)

Σκηνές κάθε άλλο παρά συνηθισμένες, ειδικά για Δευτέρα πρωί, καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου συνεχίζεται η στάση  εργασίας  των Κυβερνητικών Ιατρών, παρά την αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος.
 

 

 

 

 

 


Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης είπε ότι η απόφαση για αναβολή της συζήτησης λήφθηκε ομόφωνα.

Η πρόταση νόμου ωστόσο δεν αποσύρεται, ενώ δεν έχει καθοριστεί πότε θα συζητηθεί εκ νέου.

«Οι πλευρές έχουμε συζητήσει μεταξύ μας τις απόψεις των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχουν πολλές πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να διαφωνούν και επί της ουσίας. Το ΔΗΚΟ θα ξαναμελετήσει τη δική του θέση», ανέφερε ο κ. Βότσης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι το κόμμα αποδέχθηκε την αναβολή, αλλά έστρεψε τα πυρά του κατά των ιατρών.

«Επειδή γνώμονας και στο μυαλό μας πρέπει να είναι οι ασθενείς, πρέπει να πούμε ότι δεν πρέπει κανείς να παίζει με την υγεία των πολιτών και πρέπει αυτή την ώρα πρέπει ψύχραιμα και υπεύθυνα να προβληματισθούμε πώς θα θεραπεύσουμε εκείνη τη μεγάλη ασθένεια της Πολιτείας μας και της κοινωνίας μας, που θέλει κάποιους να μπορούν να κρατούν όμηρο την κοινωνία για να υποβάλλουν στους Βουλευτές στη Βουλή γενικά και αόριστα αν θα αποφασίσουν έτσι ή αλλιώς. Αυτή η ασθένεια πρέπει να θεραπευτεί», είπε.

Κανείς δεν έχει νόημα να κάνει απεργία, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τη Βουλή, που είναι η δουλειά της να αποφασίζει είτε έτσι ή αλλιώς, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το θέμα της ρύθμισης της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες παραμένει πάντα στην ημερήσια διάταξη του ΔΗΣΥ.


Δήλωση Υπουργού Υγείας ως προς την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών για κυβερνητικούς ιατρούς
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τα κόμματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος για την απόφασή τους όπως αποσύρουν την πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από την Επιτροπή Οικονομικών και από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη.
 
Συνεπεία της πιο πάνω απόφασης, απευθύνω έκκληση προς τους κυβερνητικούς ιατρούς όπως ανταποκριθούν στην εν λόγω κίνηση αναστέλλοντας άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και παρέχοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους, σε κλίμα νηφαλιότητας, την ευκαιρία όπως εξετάσουμε από κοινού τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας.
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο