Θεοχάρους: Αφυπηρέτηση γιατρών στα 68 μονό σε εθελοντική βάση

Τη στήριξη του στη θέση των Κυβερνητικών Ιατρών για αφυπηρέτηση τους στο 65ο έτος της ηλικίας τους, εκφράζει το Κίνημα Αλληλεγγύη, «αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι μπορεί να υπάρξει παράταση σε εθελοντική βάση όταν οι ιατρός επιθυμεί και είναι σε θέση και δύναται να συνεχίσει την υπηρεσία του».

Προστίθεται ότι «αποτελεί ισχυρή μας θέση ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης η οποία να προνοεί αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των ιατρών στο 68ο έτος ηλικίας τους, σε αυτή δεν πρέπει να προνοείται και η ανάλογη υφιστάμενη μείωση του 6% στις συντάξεις των γιατρών, όπως συμβαίνει για κάθε έτος πρώιμης αφυπηρέτησης πριν το 65ο έτος». 

Σε ότι αφορά στην υπερωριακή απασχόληση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Κινήματος της Ελένης Θεοχάρους, «μοναδική λύση είναι η ημερήσια αποζημίωση εφημερίας με διαφορετική ποσόστωση, αναλόγως εάν πρόκειται για καθημερινή, Σαββατοκύριακο ή επίσημη Αργία. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα θα απλοποιηθεί λογιστικά και λογισμικά, και από τη μία θα αποστερείται από τον μη συνειδητό ιατρό το ενδεχόμενο να το εκμεταλλεύεται, και από την άλλη δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατηγορεί τους γιατρούς για κατάχρηση του συστήματος και ασυνειδησία».

Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι «επιτέλους θα πρέπει να πάψει η Δημόσια Υγεία να στηρίζεται στο φιλότιμο των γιατρών, και καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ιατρούς κυβέρνηση και Βουλή να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με υπευθυνότητα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο Κύπριος ασθενής». 
 
 

Δειτε Επισης

Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP
Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Τριάντα δύο ειδικά εκλογικά κέντρα Τουρκοκυπρίων για Ευρωεκλογές
Πρόεδρος: Αναδυόμενη προτεραιότητα ο τομέας του Διαστήματος
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού