Και τί δεν άκουσε από τους ασθενείς ο Υπουργός Υγείας (βίντεο)

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,  όταν ασθενείς, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του  Υπουργού Υγείας, έσπευσαν κοντά του  για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της απεργίας των γιατρών αλλά και τις ανησυχίες τους για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.Ο Υπουργός όχι μόνο δεν τους αγνόησε αλλά μπήκε και σε διάλογο με τους πολίτες, καθησυχάζοντάς τους.
 

 

Σε ανακοίνωσή του λίγο αργότερα, ο Γιώργος Παμπορίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τα κόμματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος για την απόφασή τους να αποσύρουν την πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από την Επιτροπή Οικονομικών και από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη. Ακολούθως, απηύθυνε  έκκληση προς τους κυβερνητικούς ιατρούς να ανταποκριθούν στην εν λόγω κίνηση αναστέλλοντας άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Μετά από έντονο προβληματισμό και ως ένδειξη καλής θέλησης, με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών, οι Κυβερνητικοί Γιατροί ανέστηλαν στην παρούσα φάση τα μέτρα, καλώντας τους συναδέλφους αύριο 2 Φεβρουαρίου 2016 να προσέλθουν κανονικά στους χώρους εργασίας τους.

Η ΠΑΣΥΚΙ και ο κλάδος ιατρών ΠΑΣΥΔΥ  θέλουν να πιστεύουν ότι δεν θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να επαναφέρουν τα δυναμικά μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Ιατροί του Δημοσίου, ενωμένοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας άμεση επίλυση των πολλαπλών θεμάτων που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας τα οποία έχουν άμεση αντανάκλαση στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς, καθώς επίσης και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο