Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Λύκειο Ακρόπολης

Ακόμη ένα λειτουργικό, σύγχρονο, ασφαλές σχολείο, με ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η σχολική αρχιτεκτονική και δόμηση, παραδόθηκε σήμερα στην πολιτεία, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου, του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας Γιάννη Οικονομίδη, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων Στροβόλου, του Πρόξενου της Ελληνικής Πρεσβείας, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, εκπροσώπων κομμάτων, πρώην Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού, τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Λυκείου Ακροπόλεως.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό από τον Επίσκοπο Μεσαορίας και ακολούθησε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σχολείου.

Ο Υπουργός Παιδείας, σε χαιρετισμό του, είπε ότι αυτό το εκπαιδευτήριο κουβαλά ιστορία, αξιόλογη δράση και προσφορά πολλών δεκαετιών, αφού διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου.

«Σε αυτό υπηρέτησαν αξιόλογοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και αποφοίτησε πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι συνέβαλαν αφειδώλευτα στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι, εσείς που υπηρετείτε σήμερα ως εκπαιδευτικοί και εσείς που φοιτάτε ως μαθητές σε αυτό το σχολείο, συνεχίζετε την ανοδική πορεία του λυκείου Ακρόπολης και την πολυδιάστατη συμβολή στα πνευματικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου. Μέσα σε μια περίοδο, κατά την οποία βιώνουμε ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με περηφάνια εγκαινιάζουμε σχολεία που αποτελούν στολίδια για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε άλλες σχολικές υποδομές, και παρέχουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας να λειτουργούν και να συνεργάζονται δημιουργικά σε ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον».
 

 

 



«Στόχος η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος»
 
Εξάλλου, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο στόχο του υπουργείου για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Γι` αυτό, πρόσθεσε, «προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό μιας σειράς πολιτικών που κατά γενική ομολογία χρειάζονταν μεταρρύθμιση, βελτίωση, αναβάθμιση
 
Πέραν από τις υποδομές, συνέχισε ο κ. Καδής, «ενισχύουμε τα σχολεία μας με την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή».
 
«Ξεκινάει αυτή την περίοδο ένα πρόγραμμα, με ευρωπαϊκούς πόρους, μέσα από το οποίο, ουσιαστικά, θα πετύχουμε την αυτοματοποίηση των δραστηριοτήτων των σχολείων μας και την ηλεκτρονική τους διακυβέρνηση. Είναι ένα πρόγραμμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία και θα αλλάξει πραγματικά τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των σχολείων με όλους τους φορείς που βρίσκονται μέσα και γύρω από το σχολείο», συμπλήρωσε.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο